вівторок, 09 березня 2010 19:02

"Шахтар" обіграв "Металург" у донецькому "дербі"

Донецьке "дербі" "Металург" — "Шахтар" стало центральним матчем 19-го туру прем"єр-ліги. Перемогу гірникам приніс гол Олександра Гладкого на 45-й хв. 24 березня команди зіграють у півфіналі Кубка України.

— На матчі проти "Шахтаря" й "Динамо" у нас завжди аншлаг. Уболівальники приходять перед початком і розкуповують квитки. Зазвичай вони коштують 5–10 гривень. На ігри проти гірників і киян можна потрапити за 10–50 гривень, — розповідають у касі стадіону.

Арена вміщує 5 тис. 94 глядачів. Через холодну погоду ледь назбирується 4 тис. уболівальників. Під час матчу температура з +2°С опускається до нуля. Падає сніг.

— Уболіваю за "Металург" три роки. Відвідую всі домашні матчі команди. На "Донбас Арені" ще жодного разу не був, — каже школяр Роман.

— "Металург" — "Шахтар", звичайно, не "Ліверпуль" — "Евертон", але це наше маленьке "дербі". Було б добре зіграти з гірниками внічию. Головне, щоб хлопці Костова показували якісний футбол, — говорить перед початком матчу Сергій, 38 років. Уболіває за "Металург".

Фани гірників затягують "Слава Україні! Героям слава!"

На гру приїхав головний тренер національної збірної України Мирон Маркевич, 59 років.

— Сподобався Ярослав Ракицький. За іншими ще треба стежити. У нас іще є час до травня, коли буде перший збір. Тоді зможемо сказати чіткіше. Зараз сама біганина, а футболу як такого поки що нема, — каже після гри Мирон Богданович.

Напередодні його "Металіст" удома обіграв "Закарпаття" 2:1.

Кобін і Ракицький у футболках із короткими рукавами. Серед гравців "Металурга" оголити руки наважився тільки бразилець Боавентура.

У першому таймі за воротами П"ятова отаборився фан-сектор "Шахтаря". З протилежного боку розташувалися вболівальники "Металурга". Прихильники "господарів" скандують: "Кротам место в земле". Наприкінці поєдинку фани гірників затягують "Слава Україні! Героям слава!".

Після матчу Срна від команди вітає Фернандіньйо з народженням первістка-сина.

Голкіпер "Металурга" Володимир Дішленкович, 28 років, уперше зіграв за клуб з українським паспортом. Минулого тижня серб змінив громадянство.

— Не хочу сидіти на лаві запасних через ліміт на легіонерів. Тепер ми з дружиною громадяни різних країн, — розповідає.

За збірну України він вийти не зможе, бо заграний за Сербію.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" обіграв "Металург" у донецькому "дербі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути