Ексклюзиви
пʼятниця, 08 листопада 2019 00:55

"Шахтар" не готовий функціонально. Звідси — втрата концентрації"

Автор: REUTERS
  Захисник загребського ”Динамо” Марин Леоваць бореться за м’яч із півзахисником ”Шахтаря” Марлосом (на фото праворуч). Останній у матчі 6 листопада отримав червону картку у другому таймі
Захисник загребського ”Динамо” Марин Леоваць бореться за м’яч із півзахисником ”Шахтаря” Марлосом (на фото праворуч). Останній у матчі 6 листопада отримав червону картку у другому таймі

Колишній тренер сімферопольської "Таврії" 58-річний Олег Федорчук прокоментував нічию "Шахтаря" в Лізі чемпіонів в матчі проти "Динамо" ­Загреб — 3:3.

— Нічия "Шахтаря" — не заслуга донецького клубу, а наслідок розхлябаності динамівців, — каже Федорчук. — Донеччани занадто впевнено почувалися перед матчем. Стверджували, що гратимуть у свою гру й нікого не бояться. Складалося враження, що це не "Шахтар" прибув до Загреба, а "Ювентус" або "Реал".

Усі хвалять голкіпера Андрія П'ятова за зароблений ним рятівний пенальті. Але третій пропущений м'яч — наслідок помилки воротаря. Його пустив по внутрішньому радіусу, за який відповідає саме голкіпер. Загалом футбол вийшов дуже цікавий і з драматичною кінцівкою.

Уболівальники дорікали тренеру "Шахтаря" Каштру за пізні заміни. Мовляв, Марлос у другій половині матчу ледве ноги тягав, а тренер не міняв.

— "Шахтар" не готовий функціонально. Не здатен витримувати фізичні навантаження протягом тривалого часу. Основа "Шахтаря" пропускала гру проти "Карпат" у чемпіонаті України. Тобто футболісти вийшли на гру свіжими. Але вони були такі, доки не прийшла втома. Від цього — часті падіння на газон, які нібито не можна пояснити. Координація зникла на тлі втоми. Однак рішення по Марлосу — в компетенції головного тренера. Лише він знає, в якій формі конкуренти Марлоса і чи справді заміна підсилить гру. Коваленко в першому таймі виглядав виснаженим, а в другій половині гри несподівано розбігався.

Нічия покращила шанси "Шахтаря" на друге місце?

— Зовні виглядає, що так. Але насправді тепер реальні шанси з'явилися в італійської "Аталанти". Команді Руслана Малиновського достатньо виграти два матчі, що залишилися, й цього може виявитися достатньо для виходу в стадію плей-оф. На "Шахтар" чекає ще одна гра на жилах — у п'ятому турі вдома проти "Аталанти".

Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий турнір. Група "С"

Четвертий тур

"Динамо" Загреб, Хорватія — "Шахтар" Донецьк, Україна — 3:3 (1:1)

6 листопада, Загреб. Стадіон "Максимір", 28 316 глядачів, розрахований на 35 123. +13°C

Суддя: Фелікс Брих, Німеччина.

"Динамо" Загреб: Лівакович, Теофіль-Катрін, Ділавер, Перич, Стоянович (Іванушець, 72), Ольмо, Моро, Адемі, Леоваць, Петкович (Кондзер, 90), Оршич (Джиро, 77). Тренер: Ненад Б'єліца.

"Шахтар": П'ятов, Додо, Кривцов, Матвієнко (Дентіньо, 86), Ісмаїлі, Алан Патрік (Тете, 84), Степаненко (Маркос Антоніо, 90), Марлос, Коваленко, Тайсон, Мораес. Тренер: Луїш Каштру, Португалія.

Голи: Алан Патрік, 13, Петкович, 25, Іванушець, 83, Адемі, 89, Мораес, 90+3, з пенальті Тете, 90+5. Попередження: Ділавер, 34, Моро, 41, Марлос, 73, Адемі, 90, Теофіль-Катрін, 90. Вилучення: Моро (74), Марлос (79).

"Аталанта", Бергамо, Італія — "Манчестер Сіті", Англія — 1:1

П'ятий тур

26 листопада, вівторок.

"Шахтар" — "Аталанта"

"Динамо" Загреб — "Манчестер Сіті"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" не готовий функціонально. Звідси — втрата концентрації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути