четвер, 04 жовтня 2012 06:15

"Шахтар" міг перемогти "Ювентус"

Донецький "Шахтар" зіграв унічию з італійським "Ювентусом" у матчі другого туру групового турніру Ліги чемпіонів — 1:1. Поєдинок відбувався в Турині. Рахунок на 23-й хв. відкрив півзахисник донеччан Алекс Тейшейра. За 2 хв. оборонець господарів Леонардо Бонуччі відіграв м'яч.

По ходу гри "Шахтар" мав реальні шанси на перемогу. Але й нічия на полі чемпіона Італії для "гірників" — прийнятний результат. Завдяки чому гості зіграли так удало?
1. Головний тренер
Очевидно, Мірча Луческу зробив висновки після євроневдачі минулого сезону і в теперішньому вивів команду на новий рівень. Прогресують окремі виконавці — Кучер, Мхітарян, набув потрібних  кондицій після важкої травми Фернандіньйо. А головне — "Шахтар" чітко спланував вихід на пік форми восени, бо не брав участі у кваліфікаційних раундах Ліги чемпіонів.

2. Тактичний вишкіл
Луческу раніше працював у Італії й добре знає, як грати проти тамтешніх команд. Чемпіон України компактно розташувався на полі. Гравці "Ювентуса" змушені були шукати м'яч, а отримавши його, вдаватися до довгих передач та індивідуальних дій. Така гра туринцям не властива, й у вівторок вони не розкрили своїх найсильніших сторін. Інша річ, що вирішуючи складні ігрові завдання, підопічні Луческу помилялися у простих. Не закрили Бонуччі в епізоді з голом. Інколи оголювали фланги оборони. Подеколи давали змогу отримувати м'яча диспетчеру "Ювентуса" Пірло й не закривали того, на кого він віддавав передачу. Але ці огріхи не були масові.

3. Індивідуальний клас
За цим компонентом "Шахтар" сильніший від "Ювентуса". У туринців немає флангових гравців класу Вілліана і Тейшейри, а центр поля господарі програли.

4. Утома "Ювентуса"
Після яскравої перемоги над "Ромою" в останньому турі чемпіонату Італії туринці видавалися виснаженими. Навряд чи вони недооцінили "гірників" — їм забракло емоцій.

5. Суддівство
"Шахтареві" арбітри сприяють у чемпіонаті України. У Турині голландець Бас Нейхенс судив нейтрально. Це допомогло гостям зіграти розкуто.
В іншому матчі групи "Е" англійський "Челсі" у Копенгагені обіграв данський "Норшелланд" — 4:0. У третьому турі, 23 жовтня, "Шахтар" прийматиме "Челсі", а "Ювентус" проведе виїзну гру проти "Норшелланда".


Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" міг перемогти "Ювентус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути