пʼятниця, 12 січня 2018 06:30

Шабанов здатен одразу пробитися до основного складу "Динамо"

Київське "Динамо" оголосило про підписання контракту з 25-річним Артемом Шабановим. Він — центральний захисник, грав за донецький "Олімпік". 10 листопада минулого року дебютував у складі збірної України в товариському матчі проти Словаччини.

— Цікавий, самобутній гравець, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 56 років. — Та ще й динамівський вихованець. Артему під силу одразу пробитися до основного складу. Не думаю, що він обійшовся киянам аж надто дорого. 200–300 тисяч доларів (5,6–8,4 млн грн. — ГПУ) — межа. Це місячна зарплата легіонера.

Експерт припускає, що кияни страхуються на випадок втрати Євгена Хачеріді.

— Євген не раз заявляв, що хоче спробувати свої сили за кордоном. До того ж він — дорогий гравець із солідною цифрою в контракті. Тому поява Шабанова в такий момент — ідеальний варіант. Настали часи, коли українці зможуть реально претендувати на місце в основі "Динамо". Та й не тільки. "Шахтар" має намір повернути з Полтави свого вихованця Матвієнка. У киян стабільно заграли Шепелєв, Буяльський, Циганков і Шапаренко. Останній взагалі мене зачарував у листопаді-грудні. Хтозна, може, ми на порозі чергових великих перемог. Пройде рік-два, і про цей склад "Динамо" говоритимуть в Європі. Динамівці вигравали там трофеї, коли мали у складі українців. Численні легіонери, які приходили ще кілька років тому, за великим рахунком нічого клубу не дали. Не вийшло й продати їх за пристойні гроші.

Федорчук не бачить проблеми в тому, що тренери молодіжного складу свого часу не розгледіли талант Шабанова.

— Кожен гравець має знайти свою команду і свого тренера. Випадки, як із Артемом, час від часу трапляються у футболі. Згадайте, як "Шахтар" кілька разів купував і продавав власного вихованця Євгена Селезньова. Тому в Шабанова не має бути проблем із психологічною адаптацією.

Артем Шабанов став другим новачком, підписаним клубом у зимове міжсезоння. До того "Динамо" підсилилося півзахисником збірної Словенії 24-річним Беньяміном Вербічем.

Зараз ви читаєте новину «Шабанов здатен одразу пробитися до основного складу "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути