Ексклюзиви
пʼятниця, 08 лютого 2013 06:00

Російські біатлоністки йдуть в Україну заробити

7 лютого в чеському Нове Место стартував чемпіонат світу з біатлону. Його результати поки що невідомі. Але і без них поточний сезон можна назвати успішним для української жіночої збірної. Справа навіть не в призових місцях на етапах світового Кубка, а у стабільності. Це — ознака класу спортсменок та якісної роботи тренерського штабу. Прогрес показують не лише основні біатлоністки, а й молодь — 22-річні Юлія Джима і Яна Бондар. Через те незрозуміло, навіщо керівництво Федерації біатлону натуралізувало двох росіянок — 23-річну Ольгу Абрамову та Марію Панфілову, 25 років.

Логіка спортсменок очевидна. Абрамова і Панфілова після переходу отримуватимуть не менше за наших біатлонних "зірок" — Віту й Валентину Семеренко, Олену Підгрушну. Обидві росіянки пробивалися лише до другого складу своєї національної команди. А конкуренція в українській команді зараз не нижча, ніж у Росії.

Українські тренери зацікавлені в загостренні внутрішньої конкуренції та хочуть мати більший вибір напередодні наступного, Олімпійського, сезону. Росіянки теж вмотивовані — високі результати у збірній України дозволять їм більше заробити.

Востаннє якісні біатлонні "легіонери" приїздили в Україну одразу після розпаду СРСР. Олена Петрова, Надія Бєлова й Ірина Меркушина вигравали призові місця на Олімпіаді та чемпіонатах світу. Володарка "бронзи" Ігор-2006 Лілія Єфремова з чоловіком і тренером Костянтином Вайгіним попросилися в Україну з Білорусі не задля заробітку — щоб змагатися. Подружжя довго працювало разом на базі в Тисовці окремо від решти збірної за власний кошт. Інші українські біатлонні "іноземці" свого перебування тут не виправдали. Це стосується білоруського олімпійського призера Олексія Айдарова та двох росіян — чемпіона світу серед юніорів Олексія Коробейникова і Наталії Бурдиги.

У чоловічій збірній ситуація інша. Там бракує кваліфікованих кадрів.  Кращі роки Андрія Дериземлі й Олександра Біланенка позаду. Не прогресують Сергій Седнєв і Сергій Семенов, не вийде на дорослий рівень Артем Прима. Тому має сенс прихід росіянина 22-річного Дмитра Русинова. На початку поточного сезону він потрапив у розширений список першої збірної Росії та мав нагоду пробитися на чемпіонат світу. Рівних цьому біатлоністові за потенціалом в Україні немає.

Змагальна програма чемпіонату світу

7 лютого, четвер

18.30 — змішана естафета

9 лютого, субота

14.00 — чоловічий спринт

17.15 — жіночий спринт

10 лютого, неділя

14.00 — чоловіча гонка переслідування

17.15 — жіноча гонка переслідування

13 лютого, середа

18.15 — жіноча індивідуальна гонка

14 лютого, четвер

18.15 — чоловіча індивідуальна гонка

15 лютого, п'ятниця

18.15 — жіноча естафета

16 лютого, субота

17.15 — чоловіча естафета

17 лютого, неділя

13.00 — жіночий мас-старт

16.00 — чоловічий мас-старт

Примітка: час — київський. Прямі телетрансляції будуть на Першому національному каналі.

 

Зараз ви читаєте новину «Російські біатлоністки йдуть в Україну заробити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути