четвер, 28 січня 2021 05:26

Російські атлети відчувають безкарність

Такого в історії лижних перегонів ще не було. Російський бігун на прізвище Большунов ледь не переїхав після фінішу свого суперника із Фінляндії, який не за правилами заблокував його на останніх мет­рах естафети. Подібні випадки трапляються досить часто. Спортсмен вільний поскаржитися арбітрам на суперника, який порушив правила. Ті зобов'язані розглянути спірний епізод і покарати порушника, якщо його провина буде доведена. А щоб влаштовувати розправу прямо на лижні — прецедент.

Таке міг зробити лише росіянин. Атлети цієї країни вочевидь відчули свою безкарність, коли після десятків доведених випадків застосування ними допінгу відбулися легким переляком. Міжнародна лижна федерація ніяк Росію за це не покарала — навіщо втрачати учасника з багатими спонсорами? Росіяни вам не швейцарці які-небудь — платять щедро й не торгу­ються.

Наслідок — російські лижники під час новорічних змагань виграли все, що лише можна, а згаданий Большунов достроково здобув Кубок світу.

Аж раптом на лижню повернулися норвежці, які в тих стартах участі не брали. І в першій же гонці за їхньої участі "непереможний" Большунов бачив лише спини одразу чотирьох норвежців, які його невимушено обігнали. А в естафеті наступного дня росіянин на останньому етапі не бачив навіть спини норвежця, який відірвався на півкілометра. А тут ще фін під ногами плутається. Ну як не врізати йому після фінішу? На лижні не виходить — треба спочатку наздогнати.

Добре, що це сталося не в біатлоні, де ображені тими ж норвежцями російські спорт­смени можуть і вистрілити. Чому ні? Все одно за це їм нічого не буде. Як нічого не було Большунову. Він спокійно готується до наступних змагань. Не виключено, що з тренером з боксу. На лижні ж бо шансів — нуль.

Зараз ви читаєте новину «Російські атлети відчувають безкарність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути