вівторок, 17 липня 2018 05:40

Роналду залишив "Реал" на піку слави

Автор: REUTERS
  Криштіану Роналду провів у ”Реалі” дев’ять сезонів, чотири рази виграв Лігу чемпіонів
Криштіану Роналду провів у ”Реалі” дев’ять сезонів, чотири рази виграв Лігу чемпіонів

33-річний Криштіану Роналду перейшов з іспанського "Реала" до італійського "Ювентуса". Сума трансферу склала 112 млн євро — 3,4 млрд грн. Контракт підписаний на чотири сезони. Португалець зароблятиме в Італії 31 млн євро за сезон — 951 млн грн.

Роналду потрапив до "Реала" 2009-го з англійського "Манчестер Юнайтед" за 94 млн євро — 2,8 млрд грн. За цей час встиг чотири рази виграти Лігу чемпіонів і стільки ж разів став найкращим гравцем світу.

"Реал" переживає перебудову. Пішов тренер Зінедін Зідан, під керівництвом якого команда вигравала Лігу чемпіонів три останні сезони. Його місце зайняв Хулен Лопатегі. В "Порту" в нього нічого не вийшло.

Низці провідних футболістів "Реала" — за 30 років. Минулий сезон показав — мадридці не можуть концентруватися на всіх турнірах одночасно. Фізичних сил та мотивації не вистачає. Потрібно від чогось відмовлятися. Цього року знехтували чемпіонатом Іспанії.

Команді потрібна свіжа кров, яка додасть мотивації футболістам. Улітку має провести серйозну трансферну кампанію. Бо після торішних успіхів гравці досягли всього, що можна. Це — головна причина, яка спонукала Зідана піти.

Ніхто не знає, чого чекати від Лопатегі на посаді тренера. Успішним він був тільки в молодіжних збірних Іспанії. А тут інша робота. Клуб ставить перед собою найвищі цілі. Тут потрібен досвід правильної підготовки команди, розподілу сил на весь сезон, вдала трансферна кампанія.

Поки "Реал" купує молодих футболістів. Тому є багато ризиків, що Лопатегі на "Сантьяго Бернабео" не впорається.

Розуміючи можливість спаду для "Реала" в наступному сезоні, Роналду вирішив піти на піку слави. Він не спокусився на запрошення китайських команд, які готові платити європейським зіркам величезні зарплати. Залишився в європейському футболі.

Реальним здавався перехід португальця в Англію. Однак для виступів там потрібно мати ідеальну фізичну форму. У 33 роки це важко. Перехід до французького "Парі Сен-Жермен" міг бути можливим тільки в разі продажу когось із трійки форвардів — Мбаппе, Кавані, Ней­мара. "Ювентус" та чемпіонат Італії виглядав найбільш вдалим варіантом.

В Італії гравці завжди грають дуже довго.

Тут швидкості не найвищі. Багато уваги приділяють тактичній побудові гри. За час роботи Анчелотті та Зідана "Реал" був найбільш "італійською" командою Іспанії. Уважно вивчав сильні та слабкі сторони суперника. Для Роналду це не має стати проблемою. У збірній Португалії він грав у зовсім інший футбол, ніж у клубі. Може успішно діяти на всіх позиціях в атаці.

"Ювентус" — безперечний лідер італійського футболу. Команда сім останніх сезонів перемагає в чемпіонаті. Має найсильніший склад та тренера в країні. Передумов для змін поки немає. Конкуренти не здатні нав'язати боротьбу. Роналду може виграти з "Ювентусом" третій топ-чемпіонат після Англії та Іспанії. Однак головна мотивація — виграти Лігу чемпіонів у Турині, який не мав трофея з 1996 року.

Тренер "Ювентуса" Масіміліано Аллегрі зарекомендував себе мудрим спеціалістом. Коли з команди йшли лідери — Бонуччі, Погба, Пірло, Відаль — він перебудовував гру під нових футболістів. Для Роналду теж знайде відповідне місце.

Італійці, підписавши Роналду, роблять вдалий маркетинговий хід. Клуб підняв ціни на абонементи, проте стадіони не спорожніють. Також зріс інтерес до чемпіонату Італії.

Зараз ви читаєте новину «Роналду залишив "Реал" на піку слави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути