Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2007 17:53

Рикун знову почав пити

Автор: фото: УНІАН
  Олександр Рикун під час товариського матчу Україна — Японія, 12 жовтня 2005 року. За національну команду України Рикун провів 8 матчів
Олександр Рикун під час товариського матчу Україна — Японія, 12 жовтня 2005 року. За національну команду України Рикун провів 8 матчів

Тиждень тому дніпропетровський "Дніпро" повернувся зі зборів у Туреччині. В аеропорту журналісти оточили наставника команди Олега Протасова. Запитали про півзахисника команди Олександра Рикуна, 28 років. Цей гравець, відомий своєю пристрастю до алкоголю, взимку повернувся до "Дніпра" з харківського "Металіста". Протасов схвально оцінив дії гравця на зборі, сказав, що змінив своє ставлення до нього на краще.

Самого футболіста в аеропорту зустрічали харківські друзі. Вони посадили його в машину й повезли до столиці Слобожанщини. Там гравець "гульнув" на повну котушку. На дзвінки керівництва "Дніпра" відповідав, що він належить "Металісту" і це, мовляв, єдина команда, за яку він хоче грати.

Через проблеми з алкоголем Рикун не поїхав на Кубок світу-2006, хоча грав у відбірному турнірі. Рік тому його відрахували з "Дніпра". Вважали, що півзахисник попрощався з футболом. Але влітку його орендував на півроку харківський "Металіст". Проте повністю викупити контракт Рикуна за $2,6 млн власник "Металіста" Олександр Ярославський не захотів. Узимку той повернувся до "Дніпра".

У Дніпропетровську Олександр отримує $20 тис. щомісяця. Щоправда, у його контракті є пункт, згідно з яким, у разі порушення режиму, футболіст штрафується на всю зарплату. Після останнього збору генеральний директор клубу Андрій Стеценко пообіцяв Рикунові вдвічі підвищити його оклад. Це означало б, що півзахисник є одним із найбільш оплачуваних футболістів команди (тільки "збірники" — Русол, Назаренко, Єзерський отримують більше — $50 тис.).

Зарплата Рикуна — 20 тисяч доларів

Припускають, що схильність до пиятики у футболіста від батька. Валерій Рикун, який народився у 1950-му, провів два матчі в 1969 році у першоліговому "Дніпрі", який тоді тренував Валерій Лобановський, і був відрахований за порушення режиму. Зараз батько складає компанію синові, коли той дістає пляшку. Часто до них приєднується і дружина футболіста, старша за Олександра на 10 років. А під час зборів у міжсезоння, з партнерами по команді навіть на банкетах Рикун не п"є. Максимум, що може собі дозволити — пляшку пива. Такий у нього принцип.

Рік тому "ГПУ" зустрічалася із заслуженим тренером України Миколою Павловим, 52 роки. Він тренував Рикуна у маріупольському "Іллічівці". На запитання, як боровся зі шкідливою звичкою футболіста, Павлов, прикривши диктофон рукою, відповів:

— Я его зашивал.

Нині керівники "Дніпра" вирішують подальшу долю Олександра.

Випадок, коли футболіста губила любов до спиртного, досить поширений. Злісними порушником режиму були чемпіон світу-1974 німець Герд Мюллер, найкращий футболіст Європи-1968 північний ірландець Джордж Бест, півзахисник збірної СРСР Валерій Воронін. Двох останніх уже немає в живих.

Зараз ви читаєте новину «Рикун знову почав пити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути