Ексклюзиви
пʼятниця, 30 грудня 2016 06:25

Ребров заслужив право на один невдалий сезон

Автор: REUTERS
  Сергій Ребров став головним тренером київського ”Динамо” у квітні 2014­‑го. Його конт­ракт з клубом закінчується влітку наступного року
Сергій Ребров став головним тренером київського ”Динамо” у квітні 2014­‑го. Його конт­ракт з клубом закінчується влітку наступного року

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс уже взимку має вирішити питання з головним тренером ­команди Сергієм Ребровим. Конт­ракт 42-річного фахівця закінчується влітку 2017-го. Суркісу треба або розірвати угоду достроково, або підписати нову терміном дії на кілька років.

Логіка першого ­варіанту: ниніш­нього сезону "­Динамо" програло все. 13 очок відставання від "Шахтаря" не дають шансів боротися за чемпіонство. Четверте місце в груповому турнірі Ліги чемпіонів — "гарантія" того, що у вирішальній частині єврокубків, навіть Ліги Європи, команда не гратиме. Друге місце в українській прем'єр-лізі кияни мають зберегти з Ребровим чи без нього. То який сенс тримати фахівця, якщо турнірних завдань на весняну частину сезону перед ним не стоїть?

Чи не краще вже зараз знайти заміну Сергію Станіславовичу, щоб його наступник провів триваліші, ніж літні, зимові збори. По-друге, вивчив би потенціал команди у залишковій частині сезону і до наступного піді­йшов би підготовленим, без часу на "розкачку". Й уникнув би тих помилок, яких припустився португалець Пауло Фонсека на старті своєї роботи в "Шахтарі".

З другого боку Ребров торік повернув "Динамо" на перше місце в чемпіонаті України. 2016-го підтвердив титул і грав у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

В умовах незадовільної роботи на трансферному ринку, зумовленої поганим фінансуванням, він заслужив право на один невдалий сезон. Суркіс може виявити довіру тренерові, підтвердити його контракт на кілька років і зняти з фахівця психологічний тиск.

Проте найімовірніше події розвиватимуться так.

Для Суркіса Ребров — свій хлопець. Із ним можна домовитися. Контрактні угоди не мають великого значення. 14 січня "Динамо" виходить із відпустки. До того часу Ребров переговорить із президентом і почує: працюєш до кінця сезону, а там — побачимо. Бо невідомо, чи зможе Ребров побудувати нову команду, обійтися без Ярмоленка, якщо того продадуть.

Але й сам наставник улітку може піти. Бо розуміє, що нинішній шлях "Динамо" — безперспективний. Рік тому про це заявив помічник тренера Рауль Ріанчо і залишив клуб. Ребров тоді не міг це зробити через чинний контракт і моральні зобов'язання перед "Динамо". За півроку його ніщо не триматиме. У разі подальших невдач "Динамо" уболівальницький удар на себе прийме Сергій Станіславович. Тоді зіпсує собі і тренерську репутацію, і статус одного з найкращих гравців в історії клубу. Олег Блохін, попередник Реброва, через це пройшов.

Зараз ви читаєте новину «Ребров заслужив право на один невдалий сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути