понеділок, 17 грудня 2007 15:41

"Аргентинці виявилися не готовими до тиску "Мілана"

Автор: фото: REUTERS/Kim Kyung-Hoon
  Філіппо Індзаґі (праворуч) та Рікардо Кака святкують четвертий гол у ворота ”Боки Хуніорс”. Йокогама, 16 грудня 2007 року
Філіппо Індзаґі (праворуч) та Рікардо Кака святкують четвертий гол у ворота ”Боки Хуніорс”. Йокогама, 16 грудня 2007 року

Італійський "Мілан" став клубним чемпіоном світу з футболу. Минулої неділі у фінальному матчі він обіграв аргентинський "Бока Хуніорс" — 4:2. Перший тайм закінчився нічиєю — 1:1. На гол міланця Індзаґі відповів форвард "Боки" Паласіо. Після перерви італійці забили тричі поспіль — відзначилися Неста, Кака та Індзаґі. Потім півзахсиник "Мілана" Массімо Амброзіні забив м"яч у свої ворота. Італійці як переможці турніру отримали $5 млн призових.

— "Мілан" почав гру невпевнено, — каже "ГПУ" колишній форвард збірної України Віктор Леоненко, 38 років. — В італійців погано тримався м"яч, і гру вони будували не командно, а через сильних індивідуальних виконавців — Кака, Зеєдорфа. Аргентинці краще використовували фланги, і саме після навісних передач у першому таймі виникала найбільша загроза воротам "Мілана".

У другому таймі хід гри кардинально змінився.

— Досвід "Мілана" позначився, — пояснює Леоненко. — Люди, які зібрані в цій команді, зіграли не один важливий матч, їх важко вибити з колії. Аргентинці виявилися не готовими до тиску "Мілана", насамперед, психологічно. Вирішальним став гол Нести, коли "Мілан" повів — 2:1. Після цього "Бока" змушена була розкриватися, а як грає "Мілан" на контратаках, усі бачили в донецькому матчі італійців проти "Шахтаря". В одному з епізодів за рахунку 2:1 "Мілан" врятувала штанга, але, думаю, італійці все одно дотиснули б суперників.

Значимість турніру Леоненко оцінює скептично.

— Європейська Ліга чемпіонів — більш престижне змагання. Просто тому, що там склад учасників сильніший. А якщо комусь дуже хочеться визначити чемпіона світу, то треба не турнір проводити, а один матч між європейською та південноамериканською командою.

"Мілан", який виграв трофей у день свого 108-річчя і взяв реванш у "Боки" за поразку в фінальному поєдинку чотирирічної давнини, став першим європейським клубом, що тріумфував на чемпіонаті світу. Цей турнір прийшов на зміну Міжконтинентальному кубку 2005 року. До того, 2000-го, міжнародна футбольна федерація провела експериментальний турнір, який виграв бразильський "Корінтіанс". Позаторік і торік теж перемагали бразильські команди — "Сантос" та "Інтернасьйональ".

"Мілан" став першим європейським клубом, який виграв чемпіонат світу

Найчастіше найсильнішою командою світу ставав "Мілан" — чотири рази. У "Боки Хуніорс", уругвайських "Насьйоналя" та "Пеньяроля", бразильського "Сан-Паулу" та іспанського "Реала" — по три перемоги. Усього європейські клуби вигравали трофей 22 рази, південноамериканські — 24.

У чемпіонаті Англії лондонський "Арсенал" зберіг лідерство. Підопічні Арсена Венґера зуміли обіграти земляків із "Челсі" — 1:0. Єдиний гол забив захисник Вільям Галлас, який торік перейшов із "Челсі" до "Арсеналу".

— Видовищний матч, — стверджує заслужений тренер України Сергій Морозов, 57 років. — Думаю, його закономірним результатом була б нічия. "Челсі" заслужив на те, щоб зрівняти рахунок. Міг у кінці забити Шевченко, який провів непогану гру. Не пощастило.

"Арсенал" нині має 40 очок. На один пункт менше у "Манчестер Юнайтед", який обіграв на виїзді "Ліверпуль" — 1:0. М"яч на рахунку аргентинського форварда Тевеса.

— Команда Алекса Фергюсона дуже грамотно побудувала гру, — каже Морозов. — Практично не залишала суперникові вільних зон. Моменти біля воріт манкуніанців виникали тільки після помилок їхнього голкіпера ван дер Сара.

"Челсі" після поразки залишився третім із 34 очками. "Ліверпуль" має 30 і відійшов на п"яту позицію.

У чемпіонаті Німеччини закінчилося перше коло. Лідирують мюнхенська "Баварія" та бременський "Вердер", у цих команд по 36 очок. На чотири менше у "Гамбурґа". Відновиться турнір 1 лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Аргентинці виявилися не готовими до тиску "Мілана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути