понеділок, 26 травня 2008 18:31

П"єрлуїджі Колліна часто бачить футбольні сни

  Головою комітету арбітрів Федерації футболу України може стати  іноземець. П’єрлуїджі Колліна відмовляється коментувати інформацію, чи пропонували йому цю посаду
Головою комітету арбітрів Федерації футболу України може стати іноземець. П’єрлуїджі Колліна відмовляється коментувати інформацію, чи пропонували йому цю посаду

У п"ятницю для українських журналістів організували відеоконференцію з головою суддівського комітету Італії П"єрлуїджі Колліною, 48 років. Колишній арбітр, який судив фінали Ліги чемпіонів-1999 та Кубка світу-2002, запізнився до студії в рідному містечку Віареджо на 10 хв. Потім годину розповідав про сучасні методики підготовки рефері до відповідальних матчів. Потому відповідав на запитання українських репортерів. Почали з доцільності введення у футбольних матчах відеоповторів для судді. Так, як у хокеї.

— Я проти, — каже італієць. — Право на помилку мають усі — футболісти, тренери. Чому її не може бути в судді? Якщо суддя щоразу дивитиметься перегляд того чи іншого епізоду, час проведення поєдинку штучно збільшуватимуть. Гру мають творити люди, а не техніка.

Кілька років тому матчі Кубка Італії судили по двоє головних арбітрів. Чи варто повернутися до цієї системи?

— Справді, 40 матчів в Італії відсудили по два арбітри в полі. Сам тричі брав у цьому участь. Але експеримент визнали невдалим, і я не думаю, що до нього слід повертатися заради уникнення суддівських помилок. Нині треба працювати над підвищення кваліфікації кожного арбітра. 2002 року я отримав призначення на фінал Кубка світу за півтори доби до поєдинку. За цей час передивитися попередні матчі на турнірі двох фіналістів — Бразилії та Німеччини.

У якому віці арбітр має закінчувати кар"єру?

— Точної відповіді не дам. Скажу тільки, що 1990 року перед фінальною частиною Кубка світу арбітри здавали тести. За 12 хвилин вони пробігали 2 кілометри. 2002-го — уже 3600 км. Тобто вимоги до фізичної готовності зростають, і яким би ти не був досвідченим, — треба йти (нині судді змушені завершувати міжнародну кар"єру в 45 років. — "ГПУ").

Чи сняться сни, де ви судите?

— І досить часто. Недавно був у Москві на фіналі Ліги чемпіонів. Бачив себе не на трибуні, підсвідомо рвався на поле. Я судив 28 років. Це дуже неприємні відчуття, коли закінчуєш.

Власні помилки на полі вам сняться?

— Ні, жахів уві сні я не бачу.

Тему корупційного скандалу в Італії Колліна коментувати відмовляється. Натомість розповідає, що має двох доньок — 12 та 16 років, які навчаються за спеціальністю культура.

Годинну конференцію закінчує сам Колліна. Дякує за запитання і пояснює, що має йти бігати.

Зараз ви читаєте новину «П"єрлуїджі Колліна часто бачить футбольні сни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути