Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2012 00:00

ПСЖ не вміє перемагати без Ібрагімовича

 

Улітку французький клуб ПСЖ витратив 147 млн євро на нових гравців. Клубом володіє одна з катарських компаній, яка не шкодує грошей на трансфери. Минулого сезону ПСЖ несподівано програв "Монпельє" чемпіонат Франції. Перед нинішнім — підопічних Карло Анчелотті вважали не просто фаворитами внутрішньої першості. Зважаючи на зірковий склад столичної команди, було незрозуміло, хто у Франції зможе конкурувати з ПСЖ.

Відбулися 13 турів. ПСЖ несподівано йде третім. У листопаді команда двічі поспіль програла вдома. Востаннє — минулої суботи "Ренну". Боротьба за перше місце попереду і цілком реально, що ПСЖ зуміє вперше з 1994 року виграти національний чемпіонат. Але матч проти "Динамо" у підопічних Карло Анчелотті сьогодні. Тому важливі нинішні проблеми однієї з найкращих за добором виконавців команд Європи.

1. Невміння перемагати без Ібрагімовича

Швед зациклює на собі атакувальну гру команди. Так було в усіх клубах Златана, крім "Барселони". Подібна тактика приносить клубу Ібрагімовича національний титул. Винятком був минулий сезон. Тому нічого поганого в Іброзалежності немає. Дивує інше: в ПСЖ достатньо форвардів — Менез, Лавессі, Оаро, Нене, Гамейро, — щоб команда навчилася обходитися без Златана. Поки що не виходить — суботній матч проти "Ренну" Ібра пропускав. ПСЖ поступився вдома— 1:2.

У Києві Ібра повинен зіграти. Проти "Динамо" точно не вийдуть Менез та Гамейро.

2. Карло Анчелотті не вміє долати кризу

З одного боку, італійський тренер — переможець, бо виграв дві Ліги чемпіонів, а в дебютному сезоні з "Челсі" став чемпіоном Англії. З іншого— успіх у Лондоні трапився два з половиною роки тому, останні два сезони на Апеннінах були провальні, "Ювентус" Анчелотті двічі поспіль програв чемпіонат Італії римським клубам, а його "Мілан" віддавав уже виграні матчі Ліги чемпіонів проти "Депортиво" та "Ліверпуля".

Анчелотті має метке око на таланти, може їх розкрити, але занадто близько тримає дистанцію з гравцями та не вміє виходити з кризових ситуацій. За словами Карло, така і склалася у ПСЖ. Тренеру 53 роки. Можливо, кращі роки фахівця залишилися у "Мілані" середини 2000-х.

3. Поточний провал Лавецці

Аргентинець у "Наполі" був один із найкращих гравців чемпіонату. Футболіста практично купив "Інтер", але 31 млн євро від ПСЖ змінив ситуацію. Лавецці поїхав до Парижа. Поки що трансфер себе не виправдовує. В "Наполі" він "тягнув" атаку, а в ПСЖ перебуває у тіні Ібрагімовича. Та ще й травми дошкуляють Лавецці.

4. Помилки "робочих конячок"

Ібрагімович, Верратті, Пасторе і Тіаґо Сілва забезпечили результативність атаки, винахідливість півзахисту і надійність оборони. Але рівень окремих футболістів не відповідає амбіціям клубу. Помилки Бодмера та Зузу Камара призвели до останніх поразок ПСЖ. Невпевнено грає і воротар Сіріґу. Італійський голкіпер дуже талановитий, але чи зуміє вийти на вищий рівень, невідомо.

5. Брак часу

ПСЖ не демонструє очікуваних результатів, але поки що нічого не програв у національній першості, а в Лізі чемпіонів майже забезпечив місце в плей-оф. Потенціал у команди надзвичайний. Потрібен час, щоб його реалізувати.

Футбол. Ліга чемпіонів 2012/13. Груповий турнір

П'ятий тур

"Динамо" (Київ, Україна) — ПСЖ (Париж, Франція)

21 листопада. 21.45. Київ. Стадіон "Олімпійський", розрахований на 70 050 глядачів.

Суддя: Вольфганг Штарк (Німеччина)

ТБ: "1+1"

Он-лайн: gazeta.ua

Шанси команд: перемога "Динамо" — 25%, нічия — 40%, перемога ПСЖ — 35%

"Порту" (Португалія) — "Динамо" (Загреб, Хорватія)

 

Зараз ви читаєте новину «ПСЖ не вміє перемагати без Ібрагімовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути