четвер, 23 липня 2020 00:50

Проблема Суркісів

10 днів тому мій приятель одружився. Сьогодні святкує день народження. Усі передумови, щоб жити та радіти. Але ж ні: враження, що цими днями він мені приділяє більше уваги, ніж своїй другій половині.

Причина — київське "Динамо", за яке він завзято вболіває. Все почалося в неділю. За фактом домашній матч із "Колосом" перетворився на ганьбу. "Динамо" програло сільській за місцем прописки команді, а я прийняв роль цапа-відбувайла: був жорстко атакований у особистому повідомленні, бо завчасно віддав перемогу киянам — а хто б не віддав?

Далі — більше. По обіді понеділка звільнили тренера Олексія Михайличенка. Починаємо перебирати кандидатів на його заміну. Розуміємо, що Віктор Скрипник — привабливий і не найгірший варіант. Що Сергій Ребров — оптимальний: його прихід ­означатиме, що брати Суркіси здатні забезпечити умови вимогливому тренерові. Що якби не війна, то цілком міг би статися третій прихід росіянина Юрія Сьоміна. Що Роман Григорчук із часу відходу з "Чорноморця" значно погіршив позиції. Що Мирон Маркевич — уже давно не тренер, а символ. Що вистачить клепки запросити Луческу. Що завжди можна домовитися з Юрієм Калитвинцевим чи Олександром Головком.

Він нервує. Я розумію. Бо надія на покращення результатів "Динамо" крихка через власників клубу. Вони зробили велику справу у 1990-х: врятували клуб, повернули Лобановського, грали у півфіналі Ліги чемпіонів. Та зараз їх час пройшов, мислення не відповідає вимогам сучасного футболу. Берлусконі — великий був президент мого улюбленого "Мілана", але в останні роки з ним клуб котився у прірву.

Надія, що колись на день народження друг отримає чи не найкращий подарунок — нових власників "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Проблема Суркісів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути