вівторок, 29 грудня 2009 19:32

"Прем"єр-ліга не зацікавлена у відставці Суркіса"

Автор: Фото надане прес-службою прем’єр-ліги
  Віталій Данилов (крайній праворуч) 1 грудня став президентом прем’єр-ліги. До того він півтора року виконував обов’язки голови організації
Віталій Данилов (крайній праворуч) 1 грудня став президентом прем’єр-ліги. До того він півтора року виконував обов’язки голови організації

Президента української прем"єр-ліги 42-річного Віталія Данилова визнали найкращим гравцем парламентського турніру з футболу. Віталій Богданович виступив у ролі капітана команди депутатів, яка посіла четверте місце. У трьох матчах Данилов забив чотири м"ячі.

Хотіли б зіграти у футбол із власниками клубів?

— Мені такий формат турніру подобається більше, ніж між власниками клубів. Навряд чи вони всі приїдуть. Навіть якщо таке станеться, то охорони буде більше, ніж присутніх.

2009 рік ви починали як виконувач обов"язків президента прем"єр-ліги, а закінчуєте його без префікса "в. о.".

— Я щасливий, що мене обрали президентом об"єднання. Це велика відповідальність. За два роки треба створити єдиний телевізійний пул, домогтися незалежного арбітражу та колективного членства професійних клубів у Федерації футболу.

Чому прем"єр-лізі та ФФУ важко порозумітися?

— Федерація має піти хоч на якісь поступки. Вона постійно говорить про повагу. Якщо мене ображають і як людину, і як президента прем"єр-ліги, то це демонструє загальне ставлення ФФУ до об"єднання (на конгресі Федерації перший віце-президент Бандурко розповів, що Данилов давав хабарі арбітрам, коли був власником футбольного клубу "Харків". — "ГПУ"). Вони ображають не мене, а тих людей, які мене делегували.

У чому суть конфлікту між вами та президентом "Металіста" Ярославським?

— Ми розійшлися мирно. Ярославський не має до мене жодних фінансових претензій. Він проти мого депутатства. Вважає, що я мало часу приділятиму прем"єр-лізі. Хоча саме мій статус нардепа допоміг нам виграти суд, і об"єднання визнали легітимним.

Який графік роботи президента прем"єр-ліги?

— О десятій ранку в депутатів починається сесійне засідання. Я дивлюся, який у нас пленарний тиждень чи день, виконую його, а потім займаюся справами прем"єр-ліги. Нині дуже багато часу проводжу в Англії, щоб зробити щось корисне для українського футболу.

Федерація не дає нам нормально працювати

Президент "Карпат" Петро Димінський сказав, що ви їздили до Британії власним коштом.

— Так і є. У прем"єр-лізі я не отримую платні. Йшов на це свідомо. Не можу сказати, що то справа мого життя, але все це дуже важливо. А федерація не дає нам нормально працювати. До 1 грудня ми перебували наче в комі. Підключаємо англійську прем"єр-лігу і професійну футбольну лігу для того, щоб вони нам допомагали захищати свої права в європейських інституціях.

Хто призначатиме суддів на матчі весняної частини сезону?

— Плануємо, що незалежна адміністрація, яка вирішуватиме ці питання внутрішньо. З дозволу власників перші кроки організації фінансуватимуть саме футбольні клуби.

Розкажіть про ситуацію з перенесенням 13-го туру.

— Усі тренери клубів хотіли грати. Михайличенко не звертався особисто до мене чи до помічників. Прем"єр-ліга пропонувала перенести три матчі — за участю "Динамо", "Шахтаря" та "Дніпра". Але нас не послухали. У ФФУ заявили, що не дадуть суддів, і перенесли весь тур.

Уболівальники та деякі клуби вимагають відставки Григорія Суркіса з посади президента Федерації футболу. Яка позиція прем"єр-ліги?

— Ми не зацікавлені у відставці Суркіса. Він дуже хороший менеджер. Іншого такого буде важко знайти. Ми лише хочемо, щоб нам дали права на чемпіонат.

Зараз ви читаєте новину «"Прем"єр-ліга не зацікавлена у відставці Суркіса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути