понеділок, 29 січня 2007 17:17

Попович назвав сина Джейсоном

Тиждень тому мені подзвонила мати українського велосипедиста Ярослава Поповича, 27 років. Повідомила, що її можна вітати з народженням онука. Телефоную Поповичу. Голос у нього зривається.

— Сина тримаю на руках, — каже. — Сінді (дружина Ярослава, за національністю — каледонка. — "ГПУ") старалася увесь день. Був разом з нею, тримав за руку. Хлопчик народився здоровим — 3650 грамів. А от зріст в Італії міряти не прийнято.

Син Поповича з"явився на світ за 70 км від Флоренції, у Кварато, де мешкає велосипедист. Ярослав розповідає, що первістка назвав Джейсоном.

— Ініціатором була дружина. Це американське ім"я. Розглядали ще кілька варіантів — Лоренцо або Лукас. Але в області Тоскана, де ми живемо, місцеві жителі мають своєрідний акцент. Лукас у них став би Лухасом.

Цілком можливо, що наступна наша дитина носитиме українське ім"я, — продовжує Попович. — А поки що я прислухався до думки Сінді та її батьків. Вони, до речі, напередодні народження Джейсона прилетіли до Кварато з Нової Каледонії. Так що в моєму будинку зібралася чи не вся рідня.

Хрестити Джейсона будуть у католицькій церкві.

— Річ у тім, що сам я — греко-католик, — пояснює уродженець Дрогобича. — Зараз перебуваю у США на командних зборах, а після повернення зразу влаштуємо хрестини. Хрещеним батьком буде мій одноклубник і земляк Володимир Білека, а хрещеною — тітка Сінді.

Ярослав виступає за американську команду "Діскавері Ченнел". Міжнародний союз велосипедистів (UCI) розглядає питання про дискваліфікацію команди.

— "Діскавері" підписала контракт з італійцем Бассо, який співпрацював з головним фігурантом допінгового скандалу іспанцем Фуентесом. Так що все можливе, — погоджується Попович. — Невизначеність турбує, хоча сподіваюся, до крайнощів справа не дійде.

Зараз ви читаєте новину «Попович назвав сина Джейсоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути