четвер, 19 січня 2012 06:00

Попова розраховує потрапити до десятки

Автор: фото: REUTERS/Dominic Ebenbichler
  Довільну програму на юнацьких Олімпійських іграх виконують чемпіони — російська пара Ганна Яновська/Сергій Мозгов
Довільну програму на юнацьких Олімпійських іграх виконують чемпіони — російська пара Ганна Яновська/Сергій Мозгов

Чемпіонат Європи-2012 з фігурного катання з 23 по 29 січня приймає англійське місто Шеффілд.

Головними претендентами на "золото" серед танцювальних пар будуть французи Наталі Пешала/Фаб'ян Бурза. Основні конкуренти — дві пари з Росії — Катерина Боброва/ Дмитро Соловйов, Олена Ільїних/Микита Кацалапов.

Україну представлять Надія Фроленкова/Михайло Касало і чемпіони країни Шивон Хікін-Кенеді/Дмитро Дунь. Останні катаються разом менш як рік. Майже відразу після початку співпраці партнер зламав кисть і на певний час випав з тренувального процесу. Одному з наших дуетів доведеться подолати кваліфікацію, проте завдання для обох одне — виступити якомога краще і бажано потрапити до десятки найсильніших. Торік Хікін-Кенеді зі своїм партнером Олександром Шакаловим була 11-ю, а Фроленкова/Касало — 13-ми.

У змаганнях спортивних пар українців не буде.14-річна Юлія Лаврентьєва та Юрій Рудик, 19 років, не мають права виступати через вікові обмеження. "Золото" чемпіонату розіграють Тетяна Волосожар /Максим Траньков з Росії та Альона Савченко/Робін Шолкови.

Росіяни Юко Кавагуті/Олександр Смирнов знялися зі змагань. 4 січня партнеру вирізали апендикс.

Нашій одиночниці Наталії Поповій спочатку доведеться долати кваліфікацію. Її завдання на турнір — потрапити до десятки найсильніших.

Головною претенденткою на перемогу залишається італійка Кароліна Костнер. Але виграти четвертий титул їй буде складно. Росіянка Альона Леонова прогресує дуже швидко і позмагається за перше місце.

У чоловічому катанні кваліфікацію долати не треба: Антон Ковалевський потрапив до 18 найкращих торік. У Шеффілді його не буде — взяв паузу у виступах.

Чемпіоном країни став Станіслав Перцов. Тоді всі говорили, що на його місці мав бути Дмитро Ігнатенко. У підсумку все так і сталося. За кілька днів до чемпіонату Перцов пішов від тренера Марини Амірханової і поки що не знає, чи кататиметься. Тож на чемпіонат Європи поїде Ігнатенко. Чекати на хорошу оцінку за артистизм не доводиться, але технічна сторона його програм у Києві була найкращою. Для дебютанта дорослої першості континенту головним завданням буде потрапити до довільної програми.

За нагороди боротимуться спортсмени, які впевнено володіють стрибками у чотири оберти та потрійним акселем. Справжнім подразником для француза Браяна Жубера, іспанця Хав'єра Фернандеса, росіянина Артура Гачинського та компанії буде Євген Плющенко. Міжнародний союз ковзанярів дозволив олімпійському чемпіону-2006 з Росії взяти участь у змаганнях. Ізраїль представлятиме колишній українець Олексій Биченко.

Наші танцюристи взяли "срібло" юнацької Олімпіади

В австрійському місті Інсбрук тривають Перші юнацькі зимові Олімпійські ігри. Харківський танцювальний дует Олександра Назарова/Максим Нікітін виграв срібні медалі. Фігуристи тренуються в одного з найкращих тренерів України — Галини Чурилової.

Назарова та Нікітін поступилися лише срібним призерам фіналу гран-прі серед юніорів російській парі Ганна Яновська/Сергій Мозгов. Треті призери також росіяни — Марія Симонова/Дмитро Драгун.

 

15

років — мінімальний вік спортсмена для участі у чемпіонаті Європи. Молодших спортсменів Міжнародна спілка ковзанярів до змагань не допускає. Пояснює це неготовністю дитячої психіки до надмірних фізичних навантажень.

 

Зараз ви читаєте новину «Попова розраховує потрапити до десятки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути