вівторок, 23 січня 2007 15:43

Польща "погоріла" на корупції

Шанси України та Польщі на те, щоб прийняти фінальну частину чемпіонату Європи-2012, зменшилися. Польська поліція заарештувала Віта Желязко, колишнього футбольного арбітра.

Він став однією з ключових персон корупційного скандалу. Його звинувачують у створенні групи, яка займалася організацією договірних матчів у всіх лігах місцевого футболу, підкупі арбітрів, вирішенні питань  із підвищення команд у класі. Справа дійшла до того, що міністр спорту Польщі Томаш Ліпєц відправив у відставку голову Федерації футболу країни Міхала Лісткевича. Спочатку Ліпєц дорікнув Лісткевичу тим, що він не реагує на прояви корупції, а потім звинуватив найвідомішого польського суддю у причетності до неї.

Дії польського міністра спорту відразу викликали негативну реакцію з боку Міжнародної футбольної федерації (ФІФА). Вона категорично забороняє державі втручатися у футбольні справи.

— Якщо Ліпєц справді має докази того, що Лісткевич порушив закон, тоді керівника футбольної федерації треба відсторонити від усіх справ, — заявив президент ФІФА Зепп Блаттер. — Якщо ж таких доказів немає, міністр спорту має вибачитися і не лізти в справи футбольної федерації. Гадаю, що в Польщі чудово розуміють наслідки цього кроку. Мені б дуже не хотілося, щоб її вилучили зі змагань під егідою ФІФА та УЄФА.

У квітні УЄФА назве господаря фінальної частини Євро-2012. Окрім України з Польщею, на останньому етапі змагатимуться Хорватія з Угорщиною (в них спільна заявка) та Італія.

— Польські справи нас практично не обходять, — заявив "ГПУ" голова виконавчої дирекції Федерації футболу Іван Федоренко. — В Україні за організацію Євро-2012 узялася Федерація, і мене "запрягла". У Польщі за підготовку до турніру відповідає міністерство спорту. Там усе чудово. Я постійно спілкуюся з польськими колегами. Журналісти даремно панікують. Не сумнівайтеся: у тендері ми переможемо.

Зараз ви читаєте новину «Польща "погоріла" на корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути