пʼятниця, 27 серпня 2021 05:40

Покоління Звєрева проти Джоковича

11 липня відбувався фінальний матч Вімблдонського тенісного турніру. Під час гри моїй матері зателефонувала сестра й запитала, що та робить.

— Граю в теніс, — відповіла мати.

Поєдинок виграв серб Новак Джокович.

30 серпня стартуватиме відкритий чемпіонат США. Історичні суперники Джоковича — швейцарець Роджер Федерер та іспанець Рафаель Надаль — не зіграють через травми. Це означає, що тільки серб цьогоріч у Нью-Йорку матиме шанс виграти 21-й "Шолом" і вперше в історії обійти двох конкурентів. А ще найкращий тенісист світу замахується на Календарний Шолом — виграш усіх чотирьох основних турнірів 2021-го. Такого з 1969 року, коли теніс став професійним, не робив ніхто.

Основний суперник — німець Саша Звєрев. Він показує найкращий теніс у чоловічому турі. Здобув золото Олімпійських ігор — переміг у півфіналі Джоковича. Згодом закріпив успіх на представницькому турнірі в Цинциннаті. Інші претенденти на титул у Нью-Йорку — росіянин Даниїл Медведєв і грек Стефанос Циципас.

Усі вони на 10 років молодші за Джоковича, якому 34. Серб зумів досягти успіхів у протистоянні з тенісистами свого покоління і про­довжує сутичку з наступним. Цьогоріч Новак переміг Звєрева на відкритому чемпіонаті Австралії, Циципаса — Франції. Цим тільки примножив їхнє бажання здолати ветерана у п'ятисетовому форматі, який діє тільки на турнірах "Великого шолома".

А мати після Вімблдона перенесла гострий інфаркт і поки що не готова "грати в теніс".

Зараз ви читаєте новину «Покоління Звєрева проти Джоковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути