Ексклюзиви
вівторок, 01 липня 2008 17:46

Після фіналу Торрес і Фабреґас пили баварське пиво

Після фіналу Торрес і Фабреґас пили баварське пиво

Євро-2008 приймав Відень. Напередодні поєдинку навколо палацу Шенбрунн  просто неба пройшов гала-концерт "Три зірки". Виступили три оперні знаменитості — іспанець Пласідо Домінго, росіянка Анна Нетребко та мексиканець Роландо Віллазон. Дістати квитки було не легше, ніж на матч Німеччина — Іспанія.

До речі, про квитки. Їх стартова вартість — 3500 євро, але за кілька хвилин до початку перепустку можна було взяти за 350–400 євро. У центрі Відня на вуличках, що ведуть до "Ернст Гаппель стадіону", побачив представниць слабкої статі з кумедною табличкою: "Віддамся за квиток".

Прихильників німецької команди було значно більше, ніж іспанської. Відень знаходиться недалеко від Німеччини, і багато бюргерів приїхало до Австрії на автомобілях.

На площі поблизу собору Святого Штефана розмовляю з двома студентками — 19-річною Інгрід і Хельгою, 20 років.

— У нас у Берліні фан-зона збирає мільйон людей. У дні матчів збірної вона була повністю заповнена, — розповідають дівчата. — Можна було і вдома подивитися матч, але не щодня наші грають у фіналі Євро. Тому вирішили їхати. Німеччина переможе. Є прикмета.

Запитую про неї.

— Наш тренер Йоахім Лев назвав склад збірної на Євро на Цугшпіце — найвищій точці Німеччини (гора розташована на рівні 3 тис. метрів над рівнем моря. — "ГПУ"). Це натяк, що Німеччина візьме будь-яку висоту.

Іспанців було набагато менше. Проте серед піренейців — Маноло, їхній символ. Ця людина з 2003-го їздить на всі матчі іспанської команди. Нейтральні уболівальники фотографуються з ним, підспівують: "Вперед, Іспанія!".

Співали іспанці багато. На станції метро Ратаус знову почув переможні мотиви. Колеги допомогли перекласти слова пісні. У кожному куплеті іспанці згадували своїх попередніх жертв — Італію, Росію. Після фіналу туди додали Німеччину.

Коли пролунав фінальний свисток, у змішаній зоні стадіону з"явилися двоє гравців іспанської збірної — Фернандо Торрес і Сеск Фабреґас. У руках було по пляшці баварського пива.

Зараз ви читаєте новину «Після фіналу Торрес і Фабреґас пили баварське пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути