Ексклюзиви
середа, 05 березня 2008 14:15

"Перешкодити мені вийти на ринг може тільки Дон Кінг"

  Олег Маскаєв готувався до бою з Пітером майже три місяці
Олег Маскаєв готувався до бою з Пітером майже три місяці

2 березня чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі за версією WBC Олег Маскаєв відзначив 39-й день народження. 8 березня в мексиканському містечку Канкун він проведе обов"язковий захист титулу проти тимчасового чемпіом WBC — нігерійця Cамуеля Пітера. Переможець цього поєдинку зустрінеться з почесним чемпіоном — українцем Віталієм Кличком. Кореспондент "ГПУ" додзвонився Маскаєву в його тренувальний табір у Флориді.

Як проходить підготовка до бою проти Пітера?

— За планом. Упродовж нинішнього тижня знизив навантаження. За мою кар"єру це найбільша підготовка до поєдинку. Вона тривала майже три місяці. Два з них я провів у Пенсильванії. Потім переїхав до Флориди — тут кращі погодні умови.

Скільки мали спаринг-партнерів?

— Шістьох. Серйозні бійці. Тільки їхні імена нехай залишаться секретом для Пітера. Тим більше, ці спортсмени спарингують не лише зі мною.

Експерти не вірять, що ви вийдете на ринг 8 березня. Що скажете з цього приводу?

— Вийду. Я в прекрасній формі. Перешкодити може лише промоутер Дон Кінг, який володіє правами на бій. Ніколи не знаєш, що він утне. У мене з Кінгом старі рахунки — мій промоутер Денніс Раппопорт двічі виграв суд у Кінга. Нині Дон поставив на Пітера і зробить усе, щоб нігерієць переміг.

Я мав шістьох спаринг-партнерів

Що Кінг може зробити?

— Незрозуміло, чому бій призначили в Канкуні. Для моєї команди Мексика — невідомий ринок. Не знаю, чого чекати від суддів. У Кінга впливові зв"язки у WBC. Словом, краще б бій відбувся в Європі чи Росії. Але я хочу перемогти. Якщо вдасться, моя команда вестиме з Кінгом іншу розмову.

У разі поразки закінчите з боксом?

— Якби думав про це, уже пішов би з рингу.

За стандартними розмірами рингу кожна з його сторін має 6 метрів. У Канкуні вони будуть по 6,9. Це вас турбує?

— Ні. Усе нормально. До бою готувався на подібному рингу. Ганятиму Пітера.

Переможець вашого бою зустрічатиметься з Віталієм Кличком. Вірите, що після трьох років відсутності українець повернеться на ринг?

— Чом би й ні. Він же робив заяви. Професіонал не може дозволити собі розкидатися словами. Думаю, імовірність повернення Кличка-старшого набагато вища, ніж, скажімо, Костянтина Цзю.

Чому ви не були на поєдинку Володимира Кличка з Султаном Ібрагімовим?

— Надто дорожив своїм тренувальним процесом. Поїздка на бій до Нью-Йорка змінила б звичний режим. Бій пройшов передбачувано — Кличко контролював його хід і здобув тактичну перемогу.

Імовірно, у Мексиці Маскаєва підтримає колишній чемпіон світу за версією WBA Микола Валуєв. Вони товаришують. Планується приїзд родичів росіянина та дружини Світлани. Призовий фонд бою — $ 3,2 млн. Маскаєву дістанеться 55% від цієї суми, тобто майже 2 млн. Хоча чинний чемпіон зазвичай отримує 70% призових. Команда Маскаєва судиться з організаторами з цього приводу. Найдешевші квитки на бій у Канкуні — $10.

Зараз ви читаєте новину «"Перешкодити мені вийти на ринг може тільки Дон Кінг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути