четвер, 29 квітня 2021 05:20

Перес програв Берлусконі битву за ім'я в історії

— Я — найвеличніший в історії президент футбольного клубу. Ви всі мене пам'ятатимете.

Це слова італійця Сільвіо Берлусконі. 1986-го він купив "Мілан", який ще кілька років тому грав у першій лізі національного чемпіонату, а вже наприкінці десятиліття двічі поспіль виграв Кубок чемпіонів. Успіхи на футбольному полі допомогли його власнику виграти парламентські вибори 1994-го і вперше стати прем'єр-міністром країни. Згодом "Мілан" Берлусконі ще тричі перемагав у Лізі чемпіонів.

Але він запам'ятався не тільки виграними трофеями та створенням команди кінця 1980-х, яка увійшла в історію світового футболу. Італієць змінив формат клубного футболу: "продавив" заміну Кубка чемпіонів на Лігу чемпіонів.

2000-го президентом іспанського "Реала" став Флорентіно Перес. Як і його попередник, який купував за одне літо Гулліта та Ван Бастена, він влаштовував фурор на трансферному ринку — брав одразу Кака та Криштіану Роналду. "Реал" Переса вже п'ять разів переміг у Лізі чемпіонів. У 2016–2018 роках робив це тричі поспіль. Зараз бореться за шостий трофей під керівництвом чинного президента.

Цілком можливо, що за титулами Перес обійде Берлусконі. Але битву за ім'я в історії іспанець італійцеві програв. Бо задумана ним суперліга, яка прийшла би на зміну дітищу Берлусконі, провалилася.

Ця ідея неодмінно сплине за кілька років. Але вже навряд чи асоціюватиметься з прізвищем 74-річного президента "Реала".

Зараз ви читаєте новину «Перес програв Берлусконі битву за ім'я в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути