вівторок, 24 травня 2011 06:30

Переможця Кубка визначить один м'яч

Футбольні експерти відзначають зростання рівня чемпіонату України. У боротьбу за чемпіонство наступного року мають втрутитися "Металіст" і "Дніпро". Однак більшість фахівців стверджують, що харків'яни і дніпропетровці будуть суперниками київському "Динамо", але не "Шахтарю". Мовляв, гірники тепер поза конкуренцією.

За три тижні до фіналу національного Кубка "Динамо" перемогло "Шахтар" у чемпіонаті з рахунком 3:0. Більшість фахівців назвали такий результат матчу несправедливим, перемогу "динамівців" вважали швидше посмішкою долі, аніж закономірністю. Так би мовити, кияни не мали переваги, а донеччанам просто не пощастило. Напередодні тієї гри Ігор Суркіс сказав, що тепер "Шахтар" є лідером вітчизняного футболу, а решті треба за ним тягтися.

Але фінал Кубка може змінити усталену думку про фаворита. Якщо переможе "Шахтар", то цього, звісно, не станеться. Більшість експертів скажуть, що це закономірно, бо гірники мають кваліфікованіших виконавців, довше грають разом і не переживали потрясінь зі зміною тренера. Зрештою, трансферна вартість донецьких гравців значно перевищує вартість київських.

Намірів реваншуватися у Донецьку не приховують ні гравці, ні Мірча Луческу. Тренер гірників після поразок від "Динамо" постійно скаржився на суддівство. А в київському матчі його навіть вилучили з поля.

Проте кияни мають свої аргументи. У всіх матчах чемпіонату під керівництвом Юрія Сьоміна "динамівці" набирають у середньому 2,6 очка за гру, а "Шахтар" Мірчі Луческу — 2,4. Після звільнення Газзаєва кияни продовжують прогресувати. Вони виграли весняну частину цього чемпіонату і серйозно налаштовуються перемогти в наступному.

У разі перемоги "Динамо" гірників важко буде назвати найсильнішою командою України: двічі програвати головному конкурентові впродовж одного місяця найсильніша команда не має права. Ситуація дещо нагадує весну 2009 року. Тоді кияни у чемпіонаті відірвалися від донеччан на 15 очок, однак програли півфінал Кубка УЄФА. Тоді капітан "Шахтаря" Даріо Срна сказав, що якраз його команда — найсильніша в Україні. Тепер ситуація може повторитися із дзеркально протилежним результатом.

Восени між цими командами була прірва. Весною її немає. У фіналі Кубка переможе той, хто першим заб'є м'яч. Відігратися супернику не дадуть.

Зараз ви читаєте новину «Переможця Кубка визначить один м'яч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути