пʼятниця, 12 серпня 2016 07:05

Особливий

12 років тому Жозе ­Моуріньйо вперше очолив тренерський штаб "Челсі" і сказав, що він — "особливий". Юрген Клопп після недавнього призначення у "Ліверпуль" назвав себе "нормальний". На презентації Паулу Фонсеки у "Шахтарі" запитала, як охарактеризує себе.

— Я амбітний тренер, який багато працює і вірить у свою справу. Можливо, у "Шахтарі" здобуду результати, після яких отримаю епітет "особливий", — відповів португалець після ­паузи.

Минуло вже більш як два місяці після початку роботи Паулу в донецькому клубі. Поки що рано називати "Шахтар" командою Фонсеки. Триває перебудова — гравці звикають до схеми й системи гри в захисті. Старт сезону зіпсував виліт із Ліги чемпіонів від скромного швейцарського "Янг Бойз". Тож чимало рішень Фонсеки нині підлягають сумніву.

Та в іншому португалець — феномен цього сезону в українській прем'єр-лізі і справжня знахідка для журналістів. Тренер відкритий для преси та вболівальників. Навіть у самому клубі говорять, що з ним комфортно працювати.

Фонсека чітко, прямо і щиро відповідає на запитання. Може навіть зізнатися — гратиме той чи інший футболіст у матчі.

У неділю "Шахтар" ­влаштував відкрите тренування для дітей на "Арені Львів". І це за ­кілька ­годин до матчу з "Олександрією". Після його завершення — фото- й автограф-сесія, одразу після ­вильоту з Ліги чемпіонів. Унікальна подія для українського ­футболу.

А найбільше Фонсека дивує тим, що ніколи не скаржиться. Після "Янг Бойз" він, випередивши запитання журналістів, провину за поразку взяв на себе. Наголошував на цьому в кожній відповіді. За час його роботи в "Шахтарі" не було жодної скарги на суддівство, постійні перельоти чи на те, що команда не грає на рідному стадіоні.

Не знаю, наскільки успішним чи провальним буде Фонсека в "Шахтарі". Але він уже став особливим.

Зараз ви читаєте новину «Особливий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути