вівторок, 04 червня 2019 05:50

"Олімпік" і "Арсенал" не мають грати у прем'єр-лізі

  Наступний чемпіонат має початися наприкінці липня. Точний термін поки що невідомий. До прем’єр-ліги сезону 2019/20 потрапив ”Дніпро”, який замінить ”Арсенал”. У матчах на виліт за право грати у прем’єр-лізі сезону 2019/20 змагатимуться ”Колос”, Ковалівка, Київщина ”Чорноморець”, ”Волинь”, Луцьк ”Карпати”, Львів. Поєдинки відбудуться 4 та 8 червня.
Наступний чемпіонат має початися наприкінці липня. Точний термін поки що невідомий. До прем’єр-ліги сезону 2019/20 потрапив ”Дніпро”, який замінить ”Арсенал”. У матчах на виліт за право грати у прем’єр-лізі сезону 2019/20 змагатимуться ”Колос”, Ковалівка, Київщина ”Чорноморець”, ”Волинь”, Луцьк ”Карпати”, Львів. Поєдинки відбудуться 4 та 8 червня.

30 травня закінчився футбольний чемпіонат України 2018/19 у прем'єр-лізі. Колишній тренер тернопільської "Ниви" 59-річний Ігор Яворський проаналізував виступи команд.

"Шахтар" утретє поспіль став чемпіоном. Зробив це під час зміни поколінь. Це зайвий раз доводить відсутність серйозної конкуренції у внутрішньому чемпіонаті. Донецьк мав величезний запас міцності. Почав "обкатку" нового покоління бразильців. Наступного року стане ще сильніший. Прогрес трохи загальмується, якщо не буде серйозної конкуренції у внутрішньому чемпіонаті. Збити команду з ритму може хіба несподівана зміна тренера.

"Динамо" переживає зміну поколінь значно важче. Навіть у незаперечного лідера Віктора Циганкова траплялися провали. Багато було втрачено проти середняків і аутсайдерів. Жах у Лізі Європи 0:8 за сумою двох матчів із "Челсі". Клубу треба визначитися, що він хоче. Якщо грати українцями, треба кілька років потерпіти. Хочеться трофеїв — мають підписати кваліфікованих легіонерів. Поки що керівництво клубу застряло в напівпозиції.

Найкращий сезон для "Олександрії" та тренера Володимира Шарана. Збалансований колектив, гарний мікроклімат. Фактично не мали конкурентів у боротьбі за третє місце. Не відволікалися на другорядні завдання, думали лише про вдалий виступ у чемпіонаті. Гарна селекція. Запрошення точкові, але доречні. Є підстави чекати прогресу й наступного сезону. Якщо не завадить участь у єврокубках і боротьба на два фронти.

"Маріуполь" пішов уперед. Тренер Олександр Бабич пристосувався до роботи з молодими талантами "Шахтаря". Команда розігралася ближче до фінішу. Якби першість тривала ще кілька турів, "Маріуполь" зміг би поборотися і за третє місце.

"Зоря" стала слабша. Не було стабільності в жодному з відрізків. Не було запалу. Думали, що третє місце нікуди від них не подінеться. У важливих очних матчах програвали "Маріуполю". На більше, ніж п'яте місце, не заслуговували.

"Львів" показав нам багатство бразильського ринку. Кілька гравців дійсно засвітилися й можуть стрибнути в кращу лігу чи команду.

"Ворскла" грала восени, доки були єврокубки. Потім провалилася. Падіння було настільки глибоке, що новому тренеру Віталієві Косовському вдалося достукатися до команди лише в травні, хоча очолив команду місяцем раніше. Для "Ворскли" невдалий рік, якщо порівнювати із минулорічною бронзою.

"Десна" грала, доки була турнірна мотивація. Зникла вона — почалася авантюра. Виграють 3:0 і доводять до 3:3. Виграють 2:0 і поступаються 2:3. Наступного року виступлять краще. Олександр Рябоконь — кваліфікований тренер.

"Олімпік" заштормило восени. Кинулися міняти тренера, стало ще гірше. У підсумку ледве врятувалися від перехідних матчів. Зробили дурницю, "відставивши" талановитого тренера Романа Санжара. А за великим рахунком команда зайва в прем'єр-лізі. Ні свого стадіону, ні своїх уболівальників.

"Карпати" заявляються в чемпіонат, аби за дев'ять місяців поміняти якомога більше тренерів. Турнірними завданнями переймаються мало. Це мій біль. У Львові багато вболівальників ходили би на футбол, якби була чітка стратегія розвитку клубу.

"Чорноморець" награв на своє місце.

"Арсенал" помилився із запрошенням Фабриціо Раванеллі. Гарний тренер — не національність. Його можна знайти і в Гібралтарі, а італієць рятівником не стане. Як і "Олімпік" — зайва команда. В еліті мають грати Харків, Дніпро, Луцьк.

Зараз ви читаєте новину «"Олімпік" і "Арсенал" не мають грати у прем'єр-лізі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути