Ексклюзиви
середа, 02 лютого 2011 03:30

Ольга Волкова здобула "бронзу"

Автор: фото з сайта www.news.sportbox.ru
  Ольга Волкова торік на Олімпіаді не пробилася до фінальної частини змагань
Ольга Волкова торік на Олімпіаді не пробилася до фінальної частини змагань

Фристайлістка 24-річна Ольга Волкова із Миколаєва принесла Україні першу 2011 року нагороду на етапах кубків світу. Спортсменка здобула "бронзу" на етапі у канадському Калґарі.

Досі українки здіймалися на п'єдестал етапів Кубка світу із фристайла лише раз. 2006-го рівненка Тетяна Козаченко посіла третє місце в американському Мон-Ґабріелі. Інша українка, Ольга Полюк, маючи один з найпростіших поміж фіналісток рівень складності, за рахунок чистоти виконання зуміла зайняти четверте місце.

Напередодні старту в Калґарі Ольга Волкова заявила стрибки з другим середнім рівнем складності після китаянки Меньтао Су. В останньої середній рівень стрибків становив 3,800, тоді як Ольга разом зі співвітчизницею Надією Діденко, австралійкою Емілі Кук та ще однією китаянкою Шуань Чень мали середню складність 3,525. Але Меньтао Су чисто виконала лише четвертий стрибок із п'яти фінальних спроб. В інших чотирьох Су припускалася недокрутів у повітрі і мінімальні помарки на приземленні. Через це із сумою балів 186,65 Меньтао Су посіла друге місце, менш ніж одним пунктом поступившись співвітчизниці Шуань Чень. Усі стрибки переможниці вражали чистотою.

Ольга Волкова в повітрі допускала неточності, які вплинули на бали за техніку. Зате на приземленнях українка діяла чітко, що й принесло їй першу у кар'єрі "бронзу". Китаянкам Ольга програла багато, про що свідчить її підсумкова сума балів — 175,40. У загальному заліку Волкова, маючи 213 очок в активі, також іде третьою. Лідирує Меньтао Су (420 пунктів), друга — Шуань Чень (316).

На торішній Олімпіаді в канадському Ванкувері Ольга не пробилася до фінальної дванадцятки, ставши у кваліфікації 14-ю. Тоді українка мала набагато гіршу, ніж зараз, суму балів — 160,78. Із теперішнім результатом Волкова була б на Іграх шостою. Але у Ванкувері вихованка Юрія Кобальника прорахувалася стратегічно. Тоді не спрацювала ставка на перепад між складними стрибками "вартістю" 3,525 й доволі простими.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Волкова здобула "бронзу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути