понеділок, 25 травня 2009 18:10

Олена Бондаренко заробила 52 тисячі доларів

Автор: фото: REUTERS/Kacper Pempel
  Олена Бондаренко другий рік поспіль вийшла у фінал турніру в Варшаві і програла його. Торік — бельгійці Енен, цьогоріч — румунці Дулгеру
Олена Бондаренко другий рік поспіль вийшла у фінал турніру в Варшаві і програла його. Торік — бельгійці Енен, цьогоріч — румунці Дулгеру

Українська тенісистка Олена Бондаренко, 24 роки, уперше за два роки зіграла фінальний матч на турнірі WTA (Жіноча тенісна асоціація). Призовий фонд склав $600 тис. Турнір відбувся у Варшаві.

Бондаренко поступилася в ньому румунській тенісистці Олександрі Дулгеру, 18 років. Вона в трьох сетах перемогла нашу співвітчизницю — 7:6, 3:6, 6:0. За цей виступ українка заробила $52,5 тис., а також 320 очок світового рейтингу.

Успішна гра в столиці Польщі дозволила Олені повернутися до тридцятки найкращих тенісисток планети. Тепер вона 28-ма.

Цього тижня Бондаренко та ще три українки стартують на другому в році турнірі "Великого шолома" — Відкритому чемпіонаті Франції "Ролан ґаррос". Ігри відбуваються на покритті "ґрунт". Призовий фонд турніру — 16 млн 150 тис. 460 євро. Ці гроші діляться між чоловіками та жінками порівну.

У першому колі Олена Бондаренко вчора зустрічалася зі словачкою Домінікою Цибулковою, яка займає 19-те місце в рейтингу WTA. Нині вона не в найкращій формі. Натомість результати нашої тенісистки дозволяють прогнозувати вдалий старт.

Не пощастило з жеребом молодшій із сестер Бондаренко — Катерині. Вона розпочне турнір грою зі швейцаркою 30-річною Патті Шнідер. Остання вже 10 років поспіль входить до двадцятки найкращих тенісисток світу. "Ґрунт"для неї є улюбленим покриттям. Два роки тому в Парижі Катерина вже програвала швейцарці. Загалом вони зіграли два матчі, в яких тріумфувала Шнідер.

В основній сітці турніру також беруть участь Вікторія Кутузова та Марія Коритцева.

Одеситка 20-річна Кутузова набрала непоганий хід. Після виходу в півфінал турніру в Страсбурзі вона повернулася до сотні найкращих тенісисток. Тепер вона 90-та. Перший матч на турнірі зіграє з Сюзанною Ондрашковою, 29 років. Сили в цьому протистоянні практично рівні.

Коритцева зіграє з австрійкою Патрісією Майр. За класом українка сильніша за опонентку, але погана спортивна форма не віщує нічого приємного. Останні невдачі на турнірах і бліда гра в Кубку федерації проти Аргентини погано вплинули на психологічний стан Марії.

Окрім жінок, Україну у Франції представлятиме Сергій Стаховський. Він потрапив в основну сітку турніру через сито кваліфікації. У першому колі йому протистоятиме аргентинець Браян Дабул, який займає 107-ме місце в рейтингу АТР (Асоціація тенісистів професіоналів). Зважаючи, що Сергій більше любить грати на швидших покриттях, матч легким для українця не буде. Аргентинець усе життя відіграв на ґрунтових турнірах.

Зараз ви читаєте новину «Олена Бондаренко заробила 52 тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути