четвер, 30 жовтня 2008 19:07

Олексій Савченко сказав зайве і тепер мовчатиме

Українські "професіональні" футбольні команди за своїм статусом подібні до кріпосних театрів, які 200 років тому влаштовували в себе в садибах багаті поміщики, аби похизуватися перед сусідами своєю прихильністю до мистецтва. Так само нинішні українські багатії хизуються один перед одним своїми футбольними командами. Та якщо на рівні вищої ліги цей процес має хоч трохи цивілізований вигляд, то в нижчих лігах маємо справжню карикатуру.

Минулого тижня фактичний власник команди "Десна" із Чернігова 30-річний київський бізнесмен Олексій Савченко заявив перед телекамерами, що платив гроші арбітрам за сприяння своїй команді. Судячи з усього, голова наглядової ради "Партнер-банку" просто не встиг перемкнутися із розмови "між своїми" на розмову "для преси". Ви знаєте, що це таке. На ділових нарадах ділові люди розмовляють між собою зовсім іншою мовою, ніж тоді, коли дають після цих нарад інтерв"ю. Як наслідок — невеликий скандал піднятий пресою навколо заяви Савченка.

Гадаю, що цей скандал, якщо й матиме якісь наслідки, то виключно для самого Олексія Савченка. Ніякого розслідування з приводу його заяви ніхто не проводитиме. Бо ж президент "Десни" не назвав жодного прізвища, жодної суми, жодної дати. І не назве ніколи. Тому що вже під час тої самої прес-конференції зрозумів, здається, що сказав дурницю. Або йому це швидко пояснили.

Турнір першої ліги нікому не цікавий

Скажу більше: імовірне розслідування скандалу навколо корупції в першій лізі нікого по-справжньому не цікавить. Не цікавить через те, із чого я почав цю замітку: футбольні команди першої ліги не цікаві нікому, окрім їхніх власників і тих, кому вони платять. Якби на ігри тої ж "Десни" ходили десятки тисяч глядачів, якби про турнір першої ліги говорили ще де-небудь, окрім Професіональної футбольної ліги, яка цей турнір проводить, то і скандал мав би громадський резонанс. Насправді ж загалу все одно, чим там займаються команди, які грають на порожніх стадіонах у першій лізі. Нікого, окрім самих учасників і купки фанатів, не цікавить, хто там у кого виграв чи програв, хто у кого купив чи продав.

Майже впевнений, що ця публікація буде останньою чи однією з останніх, у яких згадується скандальна заява Олексія Савченка. Він більше ніколи нічого подібного не скаже. А це значить, що ніякої корупції в першій лізі немає. Коли ж вона таки є, то в порівнянні з корупцією в інших сферах життя вона настільки копійчана, що й говорити немає про що.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Савченко сказав зайве і тепер мовчатиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути