понеділок, 11 лютого 2008 17:02

Олега Ящука доправили зі стадіону в лікарню

Автор: фото з родинного архіву Ящуків
  Олег Ящук з дружиною Мюрель та двома доньками Аделін та Лерін
Олег Ящук з дружиною Мюрель та двома доньками Аделін та Лерін

Цей сезон — один із найбільш вдалих у кар"єрі футболіста Олега Ящука, 30 років. Його "Серкль-Брюґґе" посідає третю сходинку турнірної таблиці чемпіонату Бельгії. Це при тому, що "Серкль" має найменший бюджет серед команд елітного бельгійського дивізіону — річна відомість клубу становить 3,5 млн євро. Дзвінок кореспондента "ГПУ" застав Олега з сім"єю на одному з курортів Північного моря.

Олеже, виступ "Серкль-Брюґґе" в цьому сезоні — найбільша несподіванка в бельгійській першості. Чи чекали подібних успіхів?

— Навряд. Такої гри команда не демонструвала вже, напевно, років зо 30. Але ми прагнемо реально дивитися на речі. Закінчилося лише перше коло. Значно важливішим буде те, яке місце команда займе за підсумками чемпіонату. Наскільки вистачить у нас запалу? Нині передбачити це складно.

У вашої команди найкраща атака в лізі.

— Дійсно, в останніх матчах забивали по 3–4 м"ячі. Від кращого бомбардира чемпіонату я поки що відстаю на два голи. Але завдання стати найкращим снайпером першості перед собою не ставлю. Наша результативність обумовлюється хорошою взаємодією із середньою лінією, де грає ще один наш співвітчизник Сергій Серебреніков.

Перед початком сезону на які завдання націлювали команду?

— Фінішувати в десятці. Але ми з ходу почали набирати очки. Всі ключові гравці уникли серйозних травм, і в результаті вимальовувалася приємна для нас картина. У зв"язку з успішним виступом на півмільйона євро збільшили бюджет команди. Спочатку він складав три мільйони.

Чи зміцнився у міжсезонні "Серкль"?

— Викупили одного гравця з другого дивізіону — за 10 тисяч євро. Решта футболістів, серед них і я, прийшли в команду на правах вільних агентів. На посилення команди минулого літа клуб витратив 10 тисяч євро.

Від кращого бомбардира чемпіонату відстаю на два голи

Перед початком сезону ви підписали з клубом дворічний контракт. Чи правда, що кілька тижнів тому "Серкль" запропонував вам продовжити угоду ще на три роки?

— Так, але я вирішив не поспішати.

Не виключаєте варіант, що після такого яскравого сезону повернетеся в "Андерлехт", за який виступали впродовж 10 сезонів?

— Усе може бути. Втім, я про це нині не думаю.

Минулий сезон ви провели в Греції за "Ерготеліс". Тоді ж за "Олімпіакос" виступав Кастільйо, за якого донецький "Шахтар" півроку тому заплатив 20 мільйонів євро. Чи коштував мексиканець таких грошей?

— Гравець він хороший, але важко усвідомити, що заплатили за нього так багато. За такі гроші людина була зобов"язана зубами землю гризти.

Ваша сім"я живе в Брюсселі. Отже, на тренування в Брюґґе доводиться їздити?

— Так. Відстань не надто велика — майже 100 кілометрів, але щодня їздити важкувато. Трохи втомлююся.

Кілька років тому ви прийняли бельгійське громадянство. Чи  залишився у вас український паспорт?

— Звісно. Я щоліта приїжджаю до України. Шкода, що ненадовго — максимум на два тижні.

У вас дві доньки. За прислів"ям, чоловік має збудувати будинок, посадити дерево і виростити сина...

— Будинок я побудував ще три роки тому. А щодо сина — не знаю. Ми з дружиною Мюрель виховуємо 7-річну Аделін і Мюрель, якій 4 роки. У планах було двоє дітей. Так випало, що народилися доньки. Отже, від добра добра не шукають.

У суботу на 12-й хвилині поєдинку чемпіонату Бельгії "Дендер" — "Серкль-Брюґґе" Олег Ящук отримав травму. У нападника струс мозку та розрив барабанної перетинки. Гравця "швидкою" доправили в лікарню. Його команда перемогла з рахунком 4:2.

1977, 26 жовтня — Олег Ящук народився в містечку Ланівці Тернопільської області
1994 — у складі юніорської збірної України став бронзовим призером чемпіонату Європи
1996 — з тернопільської "Ниви" перейшов до бельгійського "Андерлехта", у складі якого став чотириразовим чемпіоном країни
2006 — виступав за грецький "Ерготеліс"
2007 — уклав контракт із бельгійським "Серкль-Брюґґе"
Має бельгійське громадянство. Із дружиною, бельгійкою Мюрель, виховують двох доньок

Зараз ви читаєте новину «Олега Ящука доправили зі стадіону в лікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути