Ексклюзиви
вівторок, 22 серпня 2017 06:25

Нинішня "Зоря" не має майстерних футболістів

Автор: www.football.ua
  Юрій Вернидуб працює на посаді головного тренера ”Зорі” з 2012 року
Юрій Вернидуб працює на посаді головного тренера ”Зорі” з 2012 року

Луганська "Зоря" — бронзовий призер чемпіонату України 2016/17 — невдало стартувала в нинішньому сезоні. Має три поразки у шести матчах, посідає восьму позицію.

— У попередні роки в роботі з командою Юрій Вернидуб (найкращий тренер України-2016. — ГПУ) займався лише творчою складовою, — пояснює колишній нападаючий донецького "Шахтаря" Віктор Грачов, 60 років. — Він мав під рукою гарно навчених дублерів і юніорів "Шахтаря". З ними не треба було вовтузитися й розповідати про ази футболу. Плюс — самі по собі ці гравці були талановиті. Більшість із них спокійно поїхали за кордон і виступають там далеко не на останніх ролях. Маючи навчених гравців, можна було ставити гру й боротися за призові місця в Україні.

Інша річ — зараз. Дивлячись на гру "Зорі", я не знаю, що ця команда робила на передсезонних зборах. Не видно бази. Прийшла різноманітна публіка. Замість того, щоб ставити гру, Вернидуб змушений навчати їх азів футболу. У команди зникла майстерність провідних виконавців. Немає лідерів у лініях, якими були Караваєв, Петряк. Уже в другому колі минулого чемпіонату було помітно, що "Зоря" підсідає. Зараз ці процеси лише посилилися. Мені страшно за єврокубковий сезон луганців (14 вересня команда стартує у груповому турнірі Ліги Європи. — ГПУ). З такою грою вони стануть хлопчиками для биття в груповому турнірі Ліги Європи. У Луганська немає основного складу. Команда явно не зіграна, й часу на розкачку в неї явно не лишилося.

Кількома тижнями раніше Вернидуб висловив бажання подати у відставку. Керівництво клубу її не прийняло. Нині про звільнення головного тренера також не йдеться: у нього є достатньо часу, щоб виправити ситуацію.

Футбол. Чемпіонат України 2017/18. Прем'єр-ліга

Результати матчів шостого туру

"Шахтар", Донецьк — "Олімпік", Донецьк — 2:0; "Динамо", Київ — "Сталь", Кам'янське, Дніпропетровщина — 4:1; "Чорноморець", Одеса — "Верес", Рівне — 0:1; "Карпати", Львів — "Олександрія", Кіровоградщина — 0:0; "Ворскла", Полтава — "Маріуполь", Донеччина — 1:0; "Зірка", Кропивницький — "Зоря", Луганськ — 2:1

Сьомий тур

26 серпня, субота

17.00 "Сталь" — "Зірка" ТБ: "Футбол 2"; 19.30 "Олімпік" — "Карпати" ТБ: "Футбол 2"

27 серпня, неділя

17.00 "Верес" — "Шахтар" ТБ: "Спорт 1"; 17.00 "Маріуполь" — "Динамо" ТБ: "Футбол 1"; 19.30 "Олександрія" — "Ворскла" ТБ: "Футбол 1"; 19.30 "Зоря" — "Чорноморець" ТБ: "2+2"

Ліга Європи 2017/18

Перші матчі

"Марітіму", Фуншал, Португалія — "Динамо", Київ, Україна — 0:0

Повторний матч

24 серпня, четвер. 19.45. ТБ: "2+2". Текстова трансляція — gazeta.ua

БАТЕ, Борисов, Білорусь — "Олександрія", Україна — 1:1

Повторний матч

24 серпня, четвер. 20.00 ТБ: "Футбол 2"

Зараз ви читаєте новину «Нинішня "Зоря" не має майстерних футболістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути