середа, 07 липня 2010 07:45

Німці та іспанці не вміють відіграватися

Автор: фото: REUTERS/Oleg Popov
  Нападаючий збірної Німеччини Мирослав Клозе (на фото) у фінальних частинах Кубка світу забив 14 голів. Більше тільки у бразильця Рональдо — 15
Нападаючий збірної Німеччини Мирослав Клозе (на фото) у фінальних частинах Кубка світу забив 14 голів. Більше тільки у бразильця Рональдо — 15

7 липня відбудеться другий півфінальний матч Кубка світу. О 21.30 за київським часом на поле 70-тисячного стадіону "Мозес мабіда" в Дурбані вийдуть збірні Німеччини та Іспанії. Судитиме поєдинок угорський арбітр Віктор Кошшої. Пряму трансляцію на Україну забезпечать Перший Національний та ICTV.


Інтрига

Два роки тому команди зустрічалися у фінальному матчі чемпіонату Європи. Іспанці перемогли — 1:0 завдяки голу Фернандо Торреса. Але тодішня збірна Іспанії виглядала сильнішою, рухливішою за теперішню. Німці натомість залучили молодь і значно додали з того часу. Наслідок — Іспанія перемагає в плей-офф із різницею в один гол, а Німеччина — трощить своїх суперників.


Стартові склади

В іспанців відновилися Серхіо Рамос, Карлес Пуйоль і Сеск Фабреґас. У команди немає дискваліфікованих. Зате тренеру Вісенте дель Боске треба буде визначитися, чи випускати надалі у стартовому складі Фернандо Торреса. Форвард перебуває в поганій формі. У двох попередніх матчах Іспанія додавала у грі, коли Малюка змінювали Фернандо Ллоренте та Фабреґас. Перед півфіналом дель Боске вперше натякнув, що Торресу місце в основному складі не гарантоване, але навряд чи Лісник наважиться посадити нападаючого "Ліверпуля" на лаву запасних.

За німців не вийде Томас Мюллер. Футболіст, який на турнірі грає правого півзахисника і став одним із головних відкриттів Мундіалю, пропустить матч через дискваліфікацію. З одного боку — втрата. З іншого, Лев уміє замінювати ключових футболістів і награвати різні варіанти складу: ще до Мундіалю німецьку збірну спіткала епідемія травм, але Лев викрутився. Можливо, Мюллера замінить Троховські.


Малюнок гри

Іспанія вочевидь звично контролюватиме м"яч і володітиме територіальною перевагою. Німці побудують гру на контратаках і окрему увагу приділять опіці Хаві та Іньєсті — диригентам атак суперника. Проблема в тому, що це різнопланові гравці — Хаві прекрасно грає у статичному положенні, розкидаючи м"ячі партнерам, а Іньєста небезпечніший, коли набирає швидкість, що і довів у матчі з Парагваєм.

Іньєста небезпечніший, коли набирає швидкість

Бомбардири

Команди мають двох найкращих снайперів турніру. Іспанець Давид Вілья забив уже п"ять м"ячів — він відзначався в кожному матчі Мундіалю, крім стартового. Німець Мирослав Клозе чотири рази вразив ворота суперників на Кубку світу — це при трьох голах за "Баварію" впродовж усього клубного сезону.

Клозе у всіх фінальних турнірах Кубка світу забив 14 голів. Більше тільки в бразильця Рональдо — 15. Миро має два матчі, щоб наздогнати й обійти Феномена.


Перший гол

На цьому Кубку світу фаворити демонструють невміння відігруватися. Бразилії та Аргентині це коштувало подальшого просування в турнірі. Німеччина та Іспанія також програли на турнірі по одному матчу сербам і швейцарцям відповідно, не зумівши переламати його хід. Відтак, хто відкриє рахунок сьогодні, матиме значні шанси на вихід до фіналу.

Зараз ви читаєте новину «Німці та іспанці не вміють відіграватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути