Ексклюзиви
вівторок, 08 серпня 2017 00:45

Неймар у ролі пацюка

У моєму далекому дитинстві комуністична пропаганда лякала нас малих "звірячим обличчям капіталізму". Тоді запам'ятав фразу, яку згадана пропаганда приписувала комусь із капіталістичних "хижаків": "за допомогою реклами я зможу вигідно продати хоч дохлого пацюка". Як не дивно, але ця фраза таки відповідає дійсності.

Бразильський футболіст Неймар у 25 років ще нічого особливого у своїй національній збірній не показав: звання олімпійського чемпіона у цьому виді спорту сумнівне. Той же Пеле у його віці вже двічі був чемпіоном світу. Ну, а в "Барселоні" титули матиме кожен, хто туди потрапить.

Всесвітню популярність Неймару приніс не футбол, у якому йому ще дуже далеко до рівня Мессі, Криштіану Роналду чи Ібрагімовича. Бразилець прославився тим, що його дуже дорого і з великими скандалами продають із клубу в клуб. Спочатку кілька років тягнулася "мильна опера" з переходом Неймара до "Барселони". Тепер така ж історія закручується з його переходом до "Парі Сен-Жермен".

Уявіть собі — футболіст цього сезону ще як слід не вдарив по м'ячу, а його ім'я місяць не сходить із перших шпальт спортивних, і не лише, видань, витісняючи звідти американського президента Трампа, венесуельського диктатора Мадуро та інших політиків. Ну як тут не згадати легендарного "продавця дохлих пацюків"? Бо ж тепер вже нікому не цікаво, як саме гратиме Неймар за той "Парі Сен-Жермен".

Уся увага на шалених грошах, що крутяться навколо нього. Причому не дуже законно. Бразилець тепер може взагалі не грати — свою роль він вже виконав. Так само, як і після переходу до "Барселони", де лідером залишився Мессі, а Неймар лише був у числі тих, хто аргентинцеві підігрував. А згадайте Гарета Бейла з його шаленим трансфером до мадридського "Реала". За час, що минув після цього, Бейл так і залишився відомим не завдяки своїй грі за "Реал", де "зіркує" легендарний Роналду, а завдяки своєму скандально дорогому трансферу.

Тому коли запитають, хто такий Бейл, усі скажуть, що це той, за кого заплатили сто мільйонів. Те ж саме буде і з ­Неймаром. Моя думка: бразилець досі не довів, що він є суперзіркою. Тому що футбольними зірками стають не на трансферному ринку, а на футбольному полі. А доки цього не сталося, Неймар зі своїми сотнями мільйонів залишається тим самим "пацюком". ­Ще не "дохлим", але й не дуже "живим", як на такі гроші. І таких "пацюків" у сучасному футболі стає все більше. Бо капіталізм.

Зараз ви читаєте новину «Неймар у ролі пацюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути