Ексклюзиви
четвер, 29 квітня 2010 00:46

Нашим хокейним клубам потрібні іноземні фахівці

Чергова поразка хокейної збірної України на першоліговому чемпіонаті світу цього разу видалася цілком закономірною. Після попередньої невдачі керівники вітчизняного хокею вирішили змінити тренера національної команди, запросивши на цю посаду білоруса Михайла Захарова. Подібного тренерства історія нашого хокею ще не знала.

У тому, що Захаров одночасно зі збірною України тренував мінську "Юність", не було нічого незвичного: тренери дуже часто суміщають роботу в клубі із керівництвом національною командою. Але щоб наставник паралельно тренував іще одну? Саме так робив наш хокейний керманич. Тренер збірної України повіз два місяці тому на Олімпійські ігри до Ванкувера національну команду Білорусі.

Виходить, що із нашою збірною була для білоруського фахівця такою собі невеличкою "халтуркою", як називали за радянських часів підробіток на третій-четвертій роботі.

Чи можна було очікувати результату від такої роботи? Аби зібрати до команди всіх українців, яких було можна, не потрібно особливої кваліфікації. За Україну вже вкотре зіграв "ветеранський склад" хокеїстів, які й у найкращі свої роки не були зірками, а тепер і поготів. Хлопці, точніше, давно вже не хлопці, зробили все можливе для перемоги. Але навіть по телевізору було видно, що у третьому періоді вирішальних матчів проти Японії та Австрії вони вже ледь пересувалися майданчиком. Із японцями нашим пощастило, з австрійцями — ні.

Посилити збірну України сьогодні об"єктивно немає ким

Може, воно й на краще вийшло. Бо ця команда на вищоліговому чемпіонаті світу наступного року була б у поєдинках проти фаворитів тим, чим були у матчах з українцями серби чи литовці. Посилити збірну України сьогодні об"єктивно немає ким. Аби підготувати боєздатну команду для виступів на світовій арені, слід постійно працювати із молодими хокеїстами, підтягуючи їх до належного рівня. Робити це за сумісництвом, як-от Михайло Захаров, фізично неможливо.

Нашому хокею потрібні іноземні фахівці. Але не для першої збірної, а для клубів, у яких зростали би здібні виконавці. Коли ж такий клуб лише один, і той як слід не забезпечують, виходить результат, який цілком заслужено отримав наш хокей.

Зараз ви читаєте новину «Нашим хокейним клубам потрібні іноземні фахівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути