вівторок, 12 жовтня 2010 08:01

Наші виграли у голландців на їхньому полі

Автор: фото: PHL
  Павло Яковенко — головний тренер молодіжної збірної України
Павло Яковенко — головний тренер молодіжної збірної України

— Приймати вітання поки що зарано. У вівторок треба довести добре розпочату справу до кінця, — каже 45-річний Павло Яковенко, головний тренер молодіжної збірної України.

Минулої суботи його команда перемогла на виїзді Нідерланди у першому матчі плей-офф за вихід до фінальної частини чемпіонату Європи — 3:1. Два голи на рахунку захисника "Шахтаря" Сергія Кривцова, ще один м'яч, з пенальті, забив півзахисник "Дніпра" Євген Коноплянка. За рахунку 3:0 господарі відіграли один м'яч. Повторний матч відбудеться сьогодні, 12 жовтня, на київському стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського. Початок о 20.00. Пряма трансляція на телеканалах ICTV та "Футбол".

Аналізуємо матч Голландія–Україна.

Кадрові втрати

Напередодні поєдинку травми отримав лідер господарів — півзахисник "Аякса" Сім Де Йонг. Його замінив інший Де Йонг — Люк.

Збірна України не могла розраховувати на ушкодженого голкіпера Артема Каніболоцького. Тому на воротах став Денис Бойко. Під питанням був вихід на поле Євгена Коноплянка, але він з'явився у стартовому складі.


Тактика

Голландці зіграли за звичною для себе схемою 1-4-3-3. Модель гри, обрану Яковенком, треба тлумачити як 1-4-2-3-1. Бойко–Бутко, Кривцов, Ракицький, Селін–Степаненко, Чеснаков–Ярмоленко, Коноплянка, Морозюк–Зозуля.

Гості були значно гнучкіші, вправно відрізали голландських півзахисників від лінії атаки. Активна робота наших на флангах зменшила потенціал суперників на цих ділянках поля, а дії "крайків" — основний козир голландців. У них майже не виходив швидкий перехід від оборони до атаки. У той час як наші завдяки чудовому командному руху постійно загрожували воротам "Аякса". Стандартні ситуації ми також використовували краще. Наслідком цього став перший гол Кривцова.


Герої

Сергій Кривцов забив два м'ячі й уважно захищався. Його партнер по центру оборони Ярослав Ракицький уміло починав атаки. Але гравцем №1 став Тарас Степаненко. Він виконував величезний обсяг роботи, з'являвся у найбільш критичних для команди точках поля. Капітан українців організовував високий пресинг та встигав підтримувати атаки своєї команди.

Зараз ви читаєте новину «Наші виграли у голландців на їхньому полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути