вівторок, 07 лютого 2012 00:15

Наші тенісистки поступилися Італії

Жіноча збірна України з тенісу не змогла пройти перший раунд світової групи Кубка Федерації. У минулі вихідні наші поступилися італійкам — 2:3. Поєдинок відбувався на ґрунтових кортах апеннінського містечка Бієлла.

За збірну України були заявлені перша ракетка України Катерина Бондаренко, Леся Цуренко та Юлія Бейгельзімер. В італійок на одиночні матчі не вийшла друга ракетка команди — Флавія Пеннетта.

Перший матч Бондаренко із Сарою Еррані засвідчив, що особисте життя для тенісистки важливіше за теніс. Вона провалила чемпіонат Австралії, не пройшла командні збори у Словаччині. Катерина, яка нещодавно вийшла заміж, не показала нічого — 2:6, 3:6.

Другий матч став найбільшою сенсацією протистояння. 121-ша ракетка світу Цуренко легко переграла 11-й номер рейтингу Франческу Ск'явоне — 6:1, 6:2.

— Це був найкращий матч у моєму житті. Хочу наступні п'ять років вигравати більше матчів у топ-гравців. Цьогоріч мушу потрапити до чільних 50 рейтингу, — Цуренко не приховувала задоволення після матчу. 21-річна уродженка Володимирця на Рівненщині довела, хто в Україні зараз справді найкраща тенісистка.

Катерина Бондаренко ледь не реабілітувалася за бліду гру в матчі з тією ж Ск'явоне. Вигравши перший сет 7:6, вона вела в другому 5:1 й мала свою подачу. Італійка показала, що перебуває в поганій спортивній формі, зате мала велике бажання завершити поєдинок на свою користь. Катерина виграла один розіграш у трьох наступних геймах і програла шість поспіль загалом — 5:7. Третій сет минув за переваги Ск'явоне — 6:4.

Згодом виявилося, що перемога Бондаренко над Ск'явоне дала б нам можливість пройти далі.

У наступному матчі Цуренко переграла Сару Еррані, що не змогла дограти матч через травму коліна — 6:1, 3:0. Рахунок зрівнявся, і вирішальною стала парна гра.

В українок пару Цуренко склала Ольга Савчук. Їм не могла протистояти пара Вінчі-Еррані, яка ще жодного разу не програвала в Кубку Федерацій. Травмовану Еррані замінила Пеннетта з недолікованою спиною. Лише на травму цієї тенісистки могли розраховувати українки.  Перший сет пройшов рівно, але здавалося, що українки не можуть повірити в свої сили — 5:7. У другій партії Леся та Ольга мали тотальну перевагу — 6:0. У третьому сеті наші віддали ініціативу суперницям — 1:6.

У півфіналі італійки зіграють із чешками, а росіянки з командою Сербії.

Наступний матч, за право залишитися у світовій групі, українки проведуть з одним із переможців плей-оф раунду — США, Японією, Австралією чи Словаччиною. Жеребкування відбудеться цього тижня.

Зараз ви читаєте новину «Наші тенісистки поступилися Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути