вівторок, 14 лютого 2012 07:30

Наші біатлоністи здобули медаль у естафеті

Восьмий етап Кубка світу з біатлону завершився минулої неділі у фінському місті Контіолахті. У збірної України перша медаль у цьому сезоні. Наталія Бурдига, Олена Підгрушна, Андрій Дериземля та Сергій Седнєв виграли срібло в змішаній естафеті, поступилися секундою французам. Індивідуальні результати українських біатлоністів у Контіолахті показали, що вагомого прориву, порівняно зі стартом сезону, вони не зробили.

Представники провідних біатлонних країн рідко виставляють на змішану естафету найсильніші склади. По-перше, ця дисципліна не є олімпійською. По-друге, чимало провідних спортсменів відкрито говорять, що ставляться до таких гонок несерйозно. Тож за французів, німців та норвежців бігли не основні спортсмени.

Україна виставила, мабуть, найоптимальніший, з огляду на нинішню слабку форму сестер Семеренко, склад. Валентина й Віта увійшли в останню фазу підготовки до чемпіонату світу. Розпочала естафету колишня росіянка Наталія Бурдига, яка лише в січні отримала право виступати за Україну в естафетних гонках. Наталія бездоганно стріляла, а на першій половині свого відрізку дистанції навіть найшвидше поміж інших учасниць бігла. На другій половині швидкість впала, й естафету Олені Підгрушній Бурдига передала третьою, поступившись лідеру, фінці Кайсі Макарайнен, 16,5 с.

Підгрушна теж розбила всі десять мішеней без додаткових набоїв і на фінішне коло пішла лідером. Мала 17-секундну перевагу над словачкою Анастасією Кузьміною. На дистанції олімпійська чемпіонка не залишила 25-річній українці найменших шансів — на проміжний фініш Кузьміна приїхала лідером із 7-секундним гандикапом над Підгрушною. 24 с програшу на 1,5 км — то забагато.

Андрій Дериземля на своєму етапі був один із найшвидших, однак у стійці він використав два додаткових набої. Це завадило йому обійти перед останньою передачею естафети словака Матея Казара. Сергій Седнєв на останньому етапі використав по додатковому набою у стрільбі лежачи й стоячи. Швидкість у Сергія була не спринтерська, але олімпійський чемпіон Жей показав, що недарма він посідає в поточному особистому заліку Кубка світу лише 43-тю позицію. Маючи перевагу в 12,6 с перед виходом на останнє коло, француз ледь утримав її на фініші.

Тренери збірної України після цього "срібла" заговорили про емоційний підйом. Однак особисті гонки, де стартували всі найсильніші, змін не показали. Кращими результатами для нашої команди стали 18-те місце Сергія Семенова в гонці переслідування та 19-та позиція Юлії Джими в спринті. Відносним успіхом можна вважати хіба що виступ Віти Семеренко в переслідуванні. Допустивши чотири промахи, Віта тим не менш піднялася з 30-го місця за підсумком спринту на 21-ше.

Зараз ви читаєте новину «Наші біатлоністи здобули медаль у естафеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути