середа, 23 лютого 2011 06:45

"Намагаюся не зациклюватися на результаті"

Автор: фото з сайта www.ukrwrestling.com
  Христина Дарануца з головним призом за перемогу на Меморіалі Івана Яригіна у Красноярську
Христина Дарануца з головним призом за перемогу на Меморіалі Івана Яригіна у Красноярську

Борчиня 20-річна Христина Дарануца стала відкриттям зими в українському спорті. Спочатку вона сенсаційно виграла на Гран-прі Івана Яригіна в російському Красноярську, а позаминулого тижня перемогла на чемпіонаті України в Харкові. На шляху до головного вітчизняного титулу донеччанка здолала головних суперниць у ваговій категорії до 48 кг — бронзову призерку Мундіалю-2009 Людмилу Балушку, а також чинну чемпіонку світу у вазі до 51 кг Олександру Когут.

— Балушку я вже одного разу перемагала, — розповідає Христина Дарануца. — Тож цього разу, коли ми зустрічалися у фіналі, якась упевненість уже була. Спочатку Люда прагнула кинути мене через стегно, але я встояла і провела результативну контратаку. В другому періоді Балушці таки вдався кидок на три бали, але я зуміла провести контратаку й відігратися. Потім іще підняла суперницю з партеру і виконала кидок.

Із Олександрою Когут у півфіналі було важче?

— З обома важко. Думаю, Когут іще не зовсім адаптувалася після згонки ваги та зміни вагової категорії. Я змогла довести свою перевагу. Боролася результативно, не вичікувала клінчів — пройшла суперниці в ноги і збила її на килим, виконала переворот із партеру. А ще 1 бал здобула після того, як судді покарали суперницю двома попередженнями за те, що вона мене тягала за волосся.

У січні ви не менш яскраво виграли на яригінському Гран-прі в Красноярську. Очікували такого?

— Ні, звичайно. Як правило, намагаюся не зациклюватися на результаті й борюся азартно. Концентруюся на кожній окремо взятій сутичці. У Красноярську більш-менш легко було лише в першому поєдинку. Потім зустрілася з казашкою Абуталіповою. Їй програла на торішньому міжнародному турнірі у Києві, тому хотіла взяти реванш. Коли це вдалося, зустрілася із сильною росіянкою Кузьміною. Важкий був поєдинок, ми боролися максимальні три періоди. У зіткненні з суперницею розбила голову. В двох періодах я програвала по 0:3, але потім проводила прийоми на 5 балів і вигравала.

З усього видно, що ви вмієте відігруватися по ходу зустрічі. Допомагають коронні прийоми?

— Не скажу, що вони в мене є. Борюся по ситуації, залежно від того, що робить суперниця.

У квітні в німецькому Дортмунді розпочнеться чемпіонат Європи.

— Я ще точно не знаю, чи виступатиму там. Внутрішній чемпіонат був відбірковим до Євро, і перепустку туди я виборола. Але ж 2008-го теж стала чемпіонкою України, а на міжнародні змагання їздили інші люди.

На чемпіонаті Європи вашою основною суперницею, ймовірно, буде колишня українка, а тепер громадянка Азербайджану — Марія Стадник.

— Із Марічкою на офіційному рівні не зустрічалася жодного разу. Зате в тренувальних спарингах ми сходимося регулярно. Зокрема, постійно спарингувала зі Стадник на останньому навчально-тренувальному зборі перед Гран-прі Яригіна. У нас були жорсткі, дуже цікаві сутички. Можу сказати, що в моєму успіху в Красноярську чимала заслуга Марічки. То вона мене так добре натренувала.

Зараз ви читаєте новину «"Намагаюся не зациклюватися на результаті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути