Ексклюзиви
середа, 14 березня 2007 16:59

Найкращими серфінгістами стали французи

Автор: фото: reuters
  Французькі серфінгісти Ріко Лерой та Сара Бурель виконують класичну підтримку на фестивалі серфінгу, який відбувся в австралійському місті Нуза
Французькі серфінгісти Ріко Лерой та Сара Бурель виконують класичну підтримку на фестивалі серфінгу, який відбувся в австралійському місті Нуза

Фестиваль із серфінгу в австралійському місті Нуза біля західного узбережжя континенту — найбільший у світі. Цього разу там зібралося тисяча учасників. Безпосередньо в змаганнях взяло участь 400 серфінгістів.

Несподіванкою стала перемога в парному катанні французів Ріко Лероя та Сари Бурель.

Традиційно найсильнішими вважаються австралійські та гавайські спортсмени. Європейцям нечасто вдається втрутитися у змагання між ними.

Утім Лерой і Бурель виступили так добре, що судді не вагалися ані миті. Серфінгісти виконали складну підтримку. Сара тримала Ріко. Зробити це дуже важко, враховуючи різницю у вазі та необхідність балансувати на дошці. Потім Сара зробила шпагат, Ріко підняв її за ноги над головою.

Парний серфінг, або тандем, почав розвиватися десь 1914 року. З"явився він на Гаваях. Популярним став завдяки туристам з Америки. Вони приїздили на острови та дивилися, як місцеві каталися на дошках на хвилях.

Почали пробувати і собі. Чоловіки ставали на дошки самостійно. Жінки зазвичай наймали професіоналів для підстраховки. Так з"явився тандем. Ним захопилося багато спортсменів, і згодом цей вид серфінгу включили до програми змагань.

Із часом парне катання на дошці ускладнилося, з"явилося багато нових елементів — стрибків та переворотів.

Зараз ви читаєте новину «Найкращими серфінгістами стали французи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути