четвер, 12 листопада 2020 07:06

Найбільші проблеми Шевченко має на позиції правого захисника

Збірна України з футболу закінчить рік двома виїзними матчами Ліги Націй. У суботу 14 листопада наші зіграють із Німеччиною. За три дні, у вівторок, 17-го — зі Швейцарією. Початок — о 21:45 за Києвом, телетрансляція — "Україна", текстову проведе сайт gazeta.ua.

Головна проблема тренера збірної Андрія Шевченка — спалах коронавірусу в київському "Динамо". З "динамівців" можна розраховувати тільки на Віктора Циганкова, Сергія Сидорчука та Іллю ­Забарного. Захисник "­Шахтаря" Віктор Корнієнко та форвард "Коньяспора" Артем Кравець не зіграють через травми.

Головне питання — хто буде основним воротарем. Капітан команди Андрій П'ятов пропустив жовтневі матчі збірної через позитивний тест на коронавірус. Він почав програвати місце у старті "Шахтаря" 19-річному Анатолію Трубіну, який виходив у всіх трьох поєдинках клубу в Лізі чемпіонів. За збірну місяць тому виступав "динамівець" Георгій Бущан, але він недоступний через коронавірус.

Андрій Лунін не провів поки що за "Реал" жодної хвилини у поточному сезоні. Український голкіпер сидить за спиною бельгійця Тібо Куртуа. Свій останній офіційний матч Лунін грав у липні за "Ов'єдо". Яка в нього перевага над Трубіним, якого не викликали, але який має регулярну практику?

Великі проблеми із правим захисником. Олександр Караваєв та Олександр Тимчик поза грою через коронавірус і травму відповідно. Сергій Болбат не отримав виклик від Шевченка. Залишається тільки Юхим Конопля із "Десни".

Можна перевести на правий фланг Миколу Матвієнка. Він має подібний досвід у "Шахтарі" під час роботи Паулу Фонсеки. Але тоді проблемною стає позиція в центрі захисту.

Збірній Швейцарії потрібно відіграти різницю в чотири очки перед Україною, щоб залишитися у вищому дивізіоні Ліги націй. Команди зійдуться у Люцерні. А перед цим швейцарці мають брати очки в поєдинку з Іспанією та сподіватися на поразку України від Німеччини.

У минулому "вікні" на матчі збірних команда Шевченка двічі грала вдома. Це дозволило перемогти у зустрічі з Іспанією — 1:0. Тепер Швейцарія проведе два домашні поєдинки та спробує досягти сприятливого результату для себе.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші проблеми Шевченко має на позиції правого захисника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути