Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2012 05:00

Нагорода може бути тільки у змішаній естафеті

1 березня в німецькому місті Рупольдинґ стартує чемпіонат світу з біатлону. Для України ці змагання — остання нагода реабілітуватися за провальний сезон. На восьми етапах Кубка світу українці виграли лише одну cрібну нагороду у змішаній естафеті. Так погано наша команда не виступала ніколи.

Лакмусовим папірцем для українців будуть стартові перегони чемпіонату світу — змішана естафета. Можливо, провідні біатлоністи в ній не виступатимуть, бо захочуть зберегти сили для особистих перегонів і класичних естафет. Наша команда, зважаючи на обставини, напевно виставить оптимальну четвірку. Якщо не візьме медалі, то можна буде робити висновок, що безмедальний буде весь чемпіонат.

1 березня. Змішана естафета. Очевидно, тренерський штаб довірить місце в команді надійній з точки зору стрільби Олені Підгрушній та одній із сестер Семеренко. Серед чоловіків найімовірніше виступатимуть Сергій Седнєв і Сергій Семенов. Якщо прописні фаворити й справді виставлять другі склади, дуже ймовірна будь-яка нагорода. Основна боротьба за першість розгорнеться з французами, які володіють рівноцінними другими номерами.

3 березня. Спринт 10 км, чоловіки. Змагатися з норвежцями, росіянами і братами Фуркадами з Франції українцям за умови двох стрільб нереально. Навіть якщо вдасться розбити всі 10 мішеней. До двадцятки з чистою стрільбою здатні потрапити Сергій Семенов і Андрій Дериземля.

3 березня. Спринт 7,5 км, жінки. У десятці за умови, що тренерам вдалося вивести їх на оптимальну фізичну готовність, має бути одна із сестер Семеренко. Медальні перспективи Валентини й Віти залежатимуть від результату команди у змішаній естафеті. Якщо там вдасться виграти нагороду, сестри виступлять розкутіше. Семеренко не раз втрачали призові місця якраз через надмірне хвилювання.

4 березня. Переслідування 12,5 км, чоловіки. Якщо за підсумками спринту до тридцятки проб'ється Сергій Седнєв, він матиме шанс бути в десятці найсильніших. Хоча останні результати на етапі Кубка світу в Фінляндії, де Сергій після 26-ї позиції у спринті в переслідуванні був лише 40-й, кажуть про протилежне.

4 березня. Переслідування 10 км, жінки. Ця гонка є улюбленою для сестер Семеренко. Вони здатні підтримувати швидкість біатлоністок другого ешелону. А звідти після промахів фавориток можна з чистою стрільбою атакувати призові місця. Але найреальніше місце Валентини або Віти в десятці, без медалі. Наталія Бурдига й Олена Підгрушна здатні в переслідуванні пробитися до двадцятки.

6 березня. Індивідуальні перегони 20 км, чоловіки. За нагороди, згідно з оптимальним співвідношенням "швидкість — стрільба", тут можуть боротися Семенов і Седнєв. Та лише за умови, що багато промахуватимуться француз Мартен Фуркад, норвежець Еміл Еґле Свендсен й росіянин Андрій Маковєєв. Практика показує, що в "індивідуалці" стабільно є несподівані призери.

6 березня. Індивідуальні перегони 15 км, жінки. У цій дисципліні українки найчастіше вигравали нагороди чемпіонатів світу. Зокрема й на останньому Мундіалі "бронзою" в "індивідуалці" відзначилася Віта Семеренко. Теоретично в призери у Рупольдинґу здатні пробитися вона, сестра Валентина й навіть Бурдига з Підгрушною.

9 березня. Естафета 4х7,5 км, чоловіки. Торік українці сенсаційно взяли "бронзу" в Ханти-Мансійську. Зараз, враховуючи форму Седнєва, Семенова, Дериземлі, Артема Прими й Олександра Біланенка, очікувати медалей марно.

10 березня. Естафета 4х6 км, жінки. Українки володіють стабільною естафетною четвіркою, в якій, щоправда, надійною стрільбою відзначаються Підгрушна й Бурдига, а сестри Семеренко регулярно зриваються. За оптимальних стрілецьких показників, можливі "срібло" — "бронза".

11 березня. Мас-старт 15 км, чоловіки, 12,5 км, жінки. Буде успіхом, якщо хтось з українців узагалі отримає право стартувати в цих перегонах. Сестри Семеренко, імовірно, виступлять.

Зараз ви читаєте новину «Нагорода може бути тільки у змішаній естафеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути