четвер, 01 жовтня 2009 18:13

"Мої двобої з Мейвезером і Хаттоном тимчасово відкладені"

Автор: фото з сайту www.boxnews.com
  В’ячеслав Сенченко напередодні захисту титулу провів 96 спаринг-раундів
В’ячеслав Сенченко напередодні захисту титулу провів 96 спаринг-раундів

3 жовтня в Донецьку відбудеться турнір із професійного боксу. Чемпіон світу за версією WBA у вазі до 66,7 кг В"ячеслав Сенченко, 31 рік, уперше захистить свій титул у поєдинку з японцем 33-річним Мотокі Сасакі.

Українець має 29 перемог, з яких 20 — нокаутом, нуль нічиїх, нуль поразок. Його опонент — 32 перемоги, 20 нокаутів, одну нічию, сім поразок. Сенченко, який представляє донецьку компанію "Юніон Боксинг Промоушн", за сприяння її керівництва та прес-служби відповів на запитання "ГПУ".

Чому для захисту титулу обрали саме японця?

— Наша команда вела переговори з менеджерами в Америці й Англії, але наші плани не збігалися з кар"єрою їхніх боксерів. Поки що двобої з Мейвезером і Хаттоном тимчасово відкладені. Сасакі в загальному світовому рейтингу на сходинку вище від мене (в комп"ютерному рейтингу сайту boxrec.com Сенченко на 17-му місці, Сасакі — на 16-му. — "ГПУ"), незважаючи на те, що я чемпіон світу WBA. Він чемпіон Океанії й останні три роки не знає поразок. WBA санкціонувала бій із Сасакі, й перемога над ним наблизить мене до звання суперчемпіона WBA.

Чи були у вас суперники, за стилем і манерою ведення бою схожі на Сасакі?

— Так, агресорів на ближній і середній дистанціях, як Сасакі, було чимало. Із деякими я проходив усю дистанцію двобою, а з іншими закінчував достроково.

Знаєте, що японця тренує Олександр Зімін, наставник росіянина Миколи Валуєва?

— Точніше, тренував. Тепер Зімін займається тільки Миколою, але про деякі подробиці тренувань із Мотокі він нам допоміг довідатися.

Готую комбінації, яких раніше не робив

Чи передбачає контракт на бій право на матч-реванш із Сасакі?

— Ні.

Як і де готувалися до поєдинку?

— Перший етап підготовки відбувся у горах у Криму. Бойова практика — в Донецьку. Кількість спаринг-раундів наближається до 96. Спаринг-партнерів було чотири — з Азії, Росії й України. Один і зовні й за стилем був практично копією Мотокі.

Уже визначилися щодо тактики?

— Є програма й тактика, плюс комбінації, яких я раніше не робив.

Бій із Сасакі стане 30-м для вас на професійному ринзі.

— Цифри не мають значення. Головне — стати абсолютним чемпіоном світу. 30-й бій — тільки крок до цієї мети.

Віталій Кличко планує вийти на ринг 12 грудня

12 грудня чемпіон світу за версією WBC у надважкій вазі 38-річний Віталій Кличко (38 перемог, 37 — нокаутом, дві поразки, нуль нічиїх) планує провести свій третій поєдинок у цьому році. Розглядають дві кандидатури на зустріч з українцем — американця Кевіна Джонсона, 30 років (22 перемоги, дев"ять нокаутом, нуль поразок, одна нічия) і 40-річного росіянина Олега Маскаєва (36 перемог, 27 нокаутом, шість поразок, нуль нічиїх).

Минулої неділі на арені "Стейплз Центр" у Лос-Анджелесі Кличко-старший успішно захистив свій чемпіонський титул, перемігши 28-річного американця Кріса Арреолу (27 перемог, 24 нокаутом, одна поразка, нуль нічиїх). У перерві між 10-м і 11-м раундами тренер Арреоли Генрі Рамірес вирішив зупинити побиття свого підопічного.

У Віталія в бою з Арреолою був унікальний як для супертяжів воркрейт — у середньому 80 ударів за раунд (30 із них досягали мети). Своєю лівою рукою він постійно збивав Кріса з прицілу, чудово діяв на випередження, добре рухався на ногах. Українець довів, що і в 38 років здатен прогресувати.

Зараз ви читаєте новину «"Мої двобої з Мейвезером і Хаттоном тимчасово відкладені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути