середа, 25 січня 2012 06:15

Моуріньйо посварився з гравцями "Реала"

25 січня "Барселона" прийме "Реал". Це буде повторний поєдинок 1/4 фіналу Кубка Іспанії. Матч пройде на стадіоні "Ноу Камп" і розпочнеться о 23.00 за київським часом. Пряма телетрансляція — на каналі "Футбол".

Перший поєдинок відбувся тиждень тому в Мадриді. "Барселона" перемогла — 2:1. То була третя поспіль перемога каталонців над найпринциповішим суперником. Водночас на "Сантьяго Бернабеу", домашньому стадіоні "Реала", найсильніша команда світу не програє уже сім матчів — такого ніколи не траплялося.

Головний тренер "Реала" Жозе Моуріньйо, 48 років, відповідальність за поразку тижневої давнини взяв на себе. Проте португальському фахівцеві не сподобалось, як підопічні оцінили його роботу в матчі з "Барселоною".

Іспанське видання "Марка", наближене до "Реала", передає діалог Моуріньйо з центральним захисником, 25-річним Серхіо Рамосом, під час п'ятничного тренування.

Моуріньйо: "Ви в пресі мене всі знищили".

Рамос: "Ні, тренере, ви читали тільки те, що написано в газетах, а не те, що ми сказали".

Моуріньйо: "Ага, якщо вже іспанці — чемпіони світу, то вас добре захищають ваші друзі-журналісти, захищають як воротарів" (раніше Моуріньйо мав претензії до голкіпера клубу Ікера Касільяса, який спізнився на тренування через затор у Мадриді. — "ГПУ").

Ікер Касільяс, голкіпер: "Тренере, у нас узагалі-то заведено говорити все в очі".

Моуріньйо не звернув уваги на репліку Касільяса і знову звернувся до Рамоса:

"Де ти був, коли "Барселона" забила перший гол?".

Рамос: "Я прикривав Піке".

Моуріньйо: "А мав прикривати Пуйоля".

Рамос: "Так, але вони мінялися місцями з Піке, тому ми вирішили змінити опікунів".

Моуріньйо: "Що я чую? Тепер ти в нас тренер?".

Рамос: "Ні, але залежно від ситуації іноді доводиться міняти позицію. Ви не знаєте цього, оскільки ніколи не грали у футбол".

На цьому розмова припинилася. Почалося тренування: Моуріньйо спостерігав за ним із трибуни, зайняття проводив його асистент Айтор Каранка.

Напруження зростало, тож мусив утрутитися директор мадридців Зінедін Зідан. Небагатослівний француз зателефонував до іншої "прореалівської" газети, "АС", і  пояснив, що відбувається у клубі.

— Критика на команду та її тренера несправедлива, — переконаний Зізу. — Наша схема функціонувала, але ми припустилися помилки після розіграшу стандартної ситуації. Боюся, жоден тренер у світі не знайде системи для гри проти "Барселони". Головне у матчі був результат, а не красивий поєдинок. Щоб виграти, треба чимось жертвувати. Інколи доводиться надівати спецодяг і спускатися до шахти. Ми маємо найкращого тренера в світі, й треба бути божевільними, щоб його звільнити.

Російський телекоментатор Василь Уткін вважає винним у конфлікті Рамоса.

"Ми не знаємо, чому сталася така розмова між захисником і тренером, — пише він на інтернет-порталі sports.ru. — Але Рамос не мав права публічно так говорити з тренером. Це не піде на користь команді".

Головний редактор українського журналу "Футбол" Артем Франков — давній прихильник Жозе Моуріньйо і тому вболіває за "Реал".

— Але у протистоянні з "Барсою" не бачу в мадридців жодних шансів, — казав він до мадридського матчу. — Каталонська братва грає у футбол краще, тож Моуріньйо тут безсилий.

У неділю "Реал" та "Барселона" провели чергові матчі чемпіонату Іспанії. Мадридці вдома обіграли "Атлетик" — 4:1 і зберегли перше місце, випереджаючи "Барсу" на 5 очок. Серхіо Рамос вийшов у стартовому складі, але оборона господарів припускалася серйозних помилок. "Барса" перемогла у Малазі з таким же рахунком, не задіявши Пуйоля, Хаві та Фабрегаса. Вони відпочивали перед сьогоднішньою зустріччю.

Зараз ви читаєте новину «Моуріньйо посварився з гравцями "Реала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути