четвер, 05 серпня 2010 00:17

Московське "Динамо" запрошує Тимощука

Півзахисник збірної України Анатолій Тимощук, 31 рік, може перейти з мюнхенської "Баварії" до московського "Динамо". Про це пише російське видання "Советский спорт". Суму трансферу оцінюють у 8–9 млн євро. Щоправда, рада директорів московського клубу поки що не затвердила виділення коштів для придбання Тимощука. Футболіст визнає, що має три непогані пропозиції для продовження кар"єри.

Торік улітку українець перейшов до "Баварії" із пітерського "Зеніта" за 11 млн євро. У його послугах був зацікавлений тренер німців Юрґен Клінсманн. Проте за невдалі результати він був звільнений ще до приходу Тимощука, а новий наставник — голландець Луї ван Галь — посадив Анатолія на лаву запасних, будуючи дії півзахисту навколо свого співвітчизника Марка ван Боммеля. Правильність тренерського вибору показали результати: команда виграла чемпіонат і Кубок Німеччини, дійшла до фіналу Ліги чемпіонів.

Недавно ван Галь заявив, що не має наміру змінювати ситуацію і не бачить українця у стартовому складі. Тому, якщо Тимощук хоче мати постійну ігрову практику і подальше гарантоване місце у збірній України, йому треба шукати новий клуб.

Залишитися в Мюнхені Анатолія змушують сімейні обставини

"Динамо" підходить Анатолію з трьох причин. Перша — футболіст чудово знає російський чемпіонат, а в "Динамо" грає його кум Андрій Воронін. Друга — прихід Тимощука дозволить динамівцям закрити позицію опорного півзахисника і більше спрямує на атаку Ігоря Семшова та Дмитра Хохлова, теперішніх "хвилерізів" команди. Третя — московський клуб не настільки багатий, як "Зеніт", але спроможний платити футболістам пристойні гроші — колишній бомбардир німецького "Шальке" Кевін Кураньї підписався в "Динамо" на щорічну зарплату в 5 млн євро.

Проте сімейні обставини можуть змусити Анатолія залишитися в Мюнхені. У квітні футболіст став батьком доньок-близнючок. Вони народилися 6-місячними й потребують найсучаснішого медичного обладнання.

Зараз ви читаєте новину «Московське "Динамо" запрошує Тимощука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути