пʼятниця, 25 березня 2011 01:30

"Багато італійців не в найкращій формі"

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Анатолій Тимощук (праворуч) провів 103 матчі за збірну України
Анатолій Тимощук (праворуч) провів 103 матчі за збірну України

У понеділок футбольна збірна України розпочала підготовку до товариського матчу з Італією, призначеного на 29 березня. На відкритому тренуванні вітчизняної національної команди на запитання "ГПУ" відповів півзахисник Анатолій Тимощук, 31 рік.

У збірній Італії відбувається зміна поколінь. Ви знайомі з теперішнім складом суперника?

— Знаю достатньо гравців — Пацціні, Мотта, Россі, Кассано. Італія укомплектована кваліфікованими футболістами. Проте суперник має свої проблеми — багато гравців не в найкращій формі. Нам не треба зважати на них, а виходити на поле і показувати той футбол, який ми уривками демонстрували під час турніру на Кіпрі.

Калитвинцев не викликав до збірної вашого друга Андрія Вороніна. Спілкувалися з ним?

— Ні. У Вороніна зламався телефон і не було зв'язку. Найближчим часом поговоримо. Знаю, що в матчі проти "Ростова" він вийшов на заміну і забив м'яча. Воронін — досвідчений і талановитий гравець. Сподіваюся, його відсутність у збірній тимчасова.

Як ставитеся до того, що Калитвинцев досі керує збірною у статусі виконувача обов'язків?

— Я не звертаю на це уваги. Звичайно, було би набагато приємніше, якби всі крапки над "і" були розставлені. Є така ситуація і є люди, які це вирішують, і вони мають прийняти рішення.

Чому "Баварії" не вдалося взяти реванш в "Інтера" за минулорічну поразку у фіналі Ліги чемпіонів?

— Якби я вийшов на поле, все було б інакше. На виїзді ми досягли переможного результату, а вдома тренер вирішив мене не ставити на гру. Прикро було програти "Інтеру" за такої переваги, якою володіла "Баварія".

По закінченні сезону ван Ґаль залишить клуб. Як сприйняли цю новину?

— Команду можна поділити на кілька груп. Є гравці, які не знаходили спільної мови з тренером, і такі, що були задоволені роботою з голландцем. Кожен тренер має відповідати за результат. Досягнення "Баварії" цього сезону не є пристойними порівняно з минулим футбольним роком. У зв'язку з цим керівництво клубу вирішило припинити співпрацю з тренером.

Хто може замінити ван Ґаля?

— Чув, що Юпп Гайнкес, наставник леверкузенського "Байєра". Офіційної інформації з цього приводу ще не було. Чи піде його прихід на користь "Баварії"? Я з ним не працював, тому важко сказати. Футбол, який показує "Байєр", має право жити, адже клуб на другому місці в бундеслізі. У "Баварії" хороший добір виконавців, тому не важко буде зробити команду високого рівня.

Співає донькам українських пісень

У квітні донькам Анатолія Тимощука, Мії та Ної виповниться рік. Дівчатка народилися в Мюнхені. При народженні важили по 660 г. Німецькі лікарі змогли виходити їх.
— Намагаюся більше часу проводити з дітьми і дати їм усе найкраще, — каже батько. — Співаю їм колискові українською мовою. У нас удома є іграшковий м'яч. Інколи граємося з ним. Але не думаю, що дівчата в майбутньому оберуть якийсь напрям у футболі.

Зараз ви читаєте новину «"Багато італійців не в найкращій формі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути