четвер, 24 грудня 2009 22:39

Мірча Луческу отримав пропозицію очолити збірну України

64-річний головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу отримав офіційну пропозицію очолити за сумісництвом збірну України. Контракт тренерського штабу, очолюваного Олексієм Михайличенком, закінчився 1 грудня. Подовжити угоду Михайличенкові не пропонували.

— Якщо кажуть "доброго дня, Луческу", це автоматично означатиме "до побачення, Михайличенко". Хоча я готовий продовжувати роботу зі збірною, — каже Олексій Олександрович на зустрічі з журналістами у середу.

Відбулася вона в одному з київських ресторанів. Михайличенко дозволяє собі іронізувати, час від часу запалює цигарку. Каже, що не розлучається з нею, відколи йому виповнився 21 рік.

Починає говорити про відбірний цикл.

— Ми його не провалили, посіли друге місце. Програли плей-офф, забракло досвіду. Знали, що з греками не можна грати у відкритий футбол. Якщо команда має 800–900 техніко-тактичних дій — це означає, що вона провела хороший поєдинок. Із греками у нас було 1111 ТТД, 19 ударів по воротах.

Пару центральних Хачеріді — Кучер випускав свідомо, вона вдало відіграла у попередніх зустрічах. Чигринський лікував травму, отриману у грі з "Барселоною", кілька матчів зіграв за клуб не дуже вдало і дещо втратив упевненість. Тому я награвав інший варіант складу, Діма це знав і розумів моє рішення. Взагалі, у Кучера та Хачеріді 7 та 11 відсотків браку в поєдинках плей-офф, це високий показник.

Заперечує і конфлікт із Вороніним.

— У мене з Андрієм конфлікту немає. Тільки у нього зі мною. Це Воронін так вважає. Ми давали йому безліч шансів. У Лондоні він грав, з білорусами у Львові, з Казахстаном у Києві. Довести претензії на місце в основному складі не зміг.

Найкращими гравцями року в прем"єр-лізі Михайличенко вважає Срну, Мілевського та П"ятова.

— Треба робити жорсткіші обмеження на легіонерів. Заборонити чи звести до мінімуму практику оренди гравців. Нам дорікають, що викликали крайніх захисників Мандзюка та Шевчука без практики? Але хто з українців постійно грає на цих позиціях у провідних клубах?

Фаворит Кубка світу, на думку тренера, — Аргентина.

— Африканці нічого не покажуть. Під час турніру на Чорному континенті буде зима — організм тамтешніх гравців відпочиватиме. Я поставив би на Аргентину. Серед європейців — Іспанія, Англія. Хоча команда Капелло, за всієї поваги, феєричного футболу не демонструє.

Олексій Олександрович готовий надалі працювати і як клубний тренер, і зі збірною.

— Заяву на біржу праці не відноситиму. Хотів би продовжити роботу зі своїм штабом — Вадимом, Григоровичем (Євтушенко та Веремєєв відповідно. — "ГПУ").

Михайло Михайлов — тренер воротарів збірної у останньому відбірному циклі — повернувся до київського "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Мірча Луческу отримав пропозицію очолити збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути