Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 07:31

Мілевського і Селезньова викликати в збірну не варто

Автор: ФОТО: REUTERS
  Нападаючий збірної України Артем Кравець (праворуч) провів 17 матчів у складі національної команди України. Забив шість м’ячів
Нападаючий збірної України Артем Кравець (праворуч) провів 17 матчів у складі національної команди України. Забив шість м’ячів

— З усіх нападників української збірної найсильніший — Зозуля, — каже Мирон Маркевич, голова комітету національних команд України. — Нехай у другому за силою дивізіоні чемпіонату Іспанії, але він забиває (гравець виступає за "Альбасете" — команду іспанської сегунди — аналога нашої першої ліги. Забив сім м'ячів у чемпіонаті. — ГПУ). Зозуля — футболіст, який здатен повести за собою ­команду. Тому не виключаю, що він може посилити національну збірну.

Позиція нападаючого — одна з найпроблемніших для Андрія Шевченка, головного тренера футбольної збірної України. В останньому офіційному матчі — проти Хорватії — там грав Андрій Ярмоленко, фланговий півзахисник. Невдало — наші не забили жодного м'яча. Загалом у чотирьох іграх з основними конкурентами відзначилися тільки одного разу.

— У чемпіонаті України найкращі нападники грають у складі донецького "Шахтаря". Якщо говорити виключно про українських форвардів, то дуже важко визначити, хто зараз найсильніший. Я б назвав Артема Кравця, але він часто травмується, — пояснює футбольний тренер Олег Федорчук, 56 років. — Юрію Коломойцю з "Ворскли" бракує стабільності (грав у останньому товариському матчі проти Словаччини. — ГПУ). Я його знаю ще з другої ліги. Таких Коломойців в Україні — шість-сім. Хай не ображається, що я так кажу. Він — приклад середнього футболіста, яким був Ковпак, Гоменюк, Зозуля. Це потрібні гравці, яких треба викликати в збірну і давати шанс.

У команди повинен бути кістяк. Однак там ще мають з'являтися футболісти, які яскраво грають якийсь період. Треба використовувати їхній злет. Коломойцю бракує класу, та якщо в нього "пішло", це може принести результат.

Проблема з форвардами в Україні дуже велика. У двох провідних наших клубах на цій позиції діяли іноземці. Трапилося те саме, що в Італії. Тамтешня збірна, яка завжди славилася нападниками, зараз відчуває дефіцит футболістів цього профілю.

Стосовно Зозулі — ми чудово знаємо його якості. Роман — гравець другого плану і залежить від своїх функціональних можливостей, а не від майстерності. З віком став менш активним, це позначилося на його ефективності. Не можна сказати, що він був футболістом основного складу збірної України. І думаю, що не варто повертати його в команду. Треба стежити за молодими — Романом Яремчуком, Андрієм Борячуком.

За рік до Євро-2012 тодішній наставник збірної України Олег Блохін їздив на молодіжне Євро. Тоді за нашу "молодіжку" виступали Коноплянка, Ракицький, Степаненко, Ярмоленко та інші. Блохін сказав, що там немає кого взяти в першу ­команду. За півроку п'ять футболістів із "молодіжки" були провідними гравцями національної збірної. Ми повинні виходити з цього. У кожної збірної є три-чотири гравці з молодіжної команди. Потрібно забути про натуралізацію.

Не варто знову викликати в збірну Мілевського та Селезньова. Це знакові футболісти, але більше для фанатів.

Євген Селезньов забив за збірну України 11 м'ячів у 54 зустрічах. Роман Зозуля — 4 у 33 матчах. Артем Кравець — 6 у 17.

Футбол.

Ліга Європи 2017/18. Груповий турнір

Шостий тур

Група "В"

"Динамо" Київ, Україна — "Партизан", Белград, Сербія — 4:1

"Янг Бойз", Берн, Швейцарія — "Скендербеу", Корча, Албанія — 2:1

Підсумкова таблиця:

1. "Динамо" — 13 очок. 2. "Партизан" — 8. 3. "Янг Бойз" — 6. 4. "Скендербеу" — 5.

Група "J"

"Зоря" Луганськ, Україна — "Атлетик", Більбао, Іспанія — 0:2

"Герта", Берлін, Німеччина — "Естерсунд", Швеція — 1:1

Підсумкова таблиця:

1. "Атлетик" — 11 очок. 2. "Естерсунд" — 11. 3. "Зоря" — 6. 4. "Герта" — 5.

Зараз ви читаєте новину «Мілевського і Селезньова викликати в збірну не варто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути