Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 16:12

Михалик в обороні не гратиме

Автор: фото: REUTERS
  Центральний захисник Андрій Русол (праворуч) грає у збірній України з березня 2004 року. Він забив перший м’яч нашої команди на Кубку світу-2006
Центральний захисник Андрій Русол (праворуч) грає у збірній України з березня 2004 року. Він забив перший м’яч нашої команди на Кубку світу-2006

Наставник збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список футболістів, які готуватимуться до товариського матчу проти Кіпру, що відбудеться 6 лютого.

Серед захисників нових імен у ньому практично немає — Дмитро Чигринський, 21 рік, Володимир Єзерський, 31 рік, Олександр Кучер, 25 років, В"ячеслав Шевчук, 28 років, — із "Шахтаря"; Олег Допілка, 21 рік, Андрій Несмачний, 28 років, — із "Динамо"; Андрій Русол, 25 років, — із "Дніпра".

— У центрі оборони, напевне, гратимуть Чигринський та Кучер, — каже "ГПУ" колишній захисник київського "Динамо" Стефан Решко, 60 років. — Головний аргумент на їхню користь — досвід гри за "Шахтар". Пару Чигринський–Русол попередник Михайличенка Олег Блохін забракував, наголосивши на однотипності дій обох. Хоча Андрій, як на мене, тактично грамотніший за Дмитра.

Справа можуть зіграти Єзерський та Допілка.

— Але тоді знизиться ефективність флангових атак, — стверджує експерт. — Усе-таки вони — гравці руйнівного плану. Їх можна використовувати і як персональників.

На думку Решка, посилити атакувальну гру на правому фланзі можуть двоє гравців "Шахтаря" 25-річний Олексій Гай та 28-річний Сергій Ткаченко.

Основним лівим оборонцем збірної вважається Андрій Несмачний.

— Хто може з ним конкурувати? — міркує Решко. —  Віталій Федорів із "Динамо". Він має кращі швидкісні якості, ніж Несмачний, але поступається останньому в досвіді.

На позицію лівого оборонця Михайличенко може підтягнути 23-річного Олександра Романчука, можливості якого знає по роботі з молодіжною збірною. Готовий зіграти зліва 26-річний Сергій Симоненко з "Арсеналу". У центрі оборони наставник київського "Динамо" Юрій Сьомін випускає 24-річного Тараса Михалика, який досі грав у півзахисті.

— Я добре знайомий із Сьоміним, — розповідає "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років. — Оцінюючи оборонну лінію команди, він заявив: а де мені брати захисників? Тому Михалик в обороні — не від хорошого життя. Не думаю, що Михайличенко поставить його в захист. За "Ворсклу" грає 21-річний центральний захисник Олександр Чижов. Він має головну рису для гравця свого амплуа — впертість. Але останнім часом не росте. Як і 24-річний Микола Іщенко з "Карпат" та Олександр Яценко, 22 роки, з "Чорноморця". Якби останній прогресував, то київське "Динамо" не віддало б його в оренду. Узагалі тренерові збірної треба спиратися на клубні зв"язки. Сучасна оборона — це лінія. А за такої системи взаємодія центральних захисників між собою особливо важлива, — підсумовує Заяєв.

 Варто тренерам національної збірної звернути увагу на 17-річного Кирила Петрова, капітана юнацької збірної України. Футболіст прекрасно "читає" лінію, володіє першим пасом. Непогано працює на пару зі своїм однолітком та партрнером по київському "Динамо" Артемом Бутеніним.

Зараз ви читаєте новину «Михалик в обороні не гратиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути