вівторок, 09 лютого 2010 19:24

Михайло Захаров одночасно тренує три команди

Автор: фото з сайта www.interfax.by
  Мінчанин Михайло Захаров каже, що зараз для нього команда номер один — мінська ”Юність”
Мінчанин Михайло Захаров каже, що зараз для нього команда номер один — мінська ”Юність”

11–13 лютого хокейна збірна України зіграє на турнірі в Італії. Суперниками наших гравців будуть італійці, французи й австрійці.

Для українців цей турнір стане етапом підготовки до чемпіонату світу в першій лізі, який відбудеться 18–26 квітня у голландському Тілбурзі. Команда поїде до Італії без головного тренера. Михайло Захаров, 47 років, повезе збірну Білорусі на Олімпіаду-2010.

Днями Захаров поговорив із кореспондентом "ГПУ".

Ви одночасно тренуєте три команди — мінську "Юність", збірні України та Білорусі. Не важкий тягар?

— Не три, а чотири. На різдвяному міжнародному турнірі любителів хокею мене призначили головним тренером команди президента Білорусі. Саме грали проти українців. Дуже важко працювати на чотири фронти. Намагаюсь приділити час усім. Як би в мене не склалося зі збірною Білорусі, українці від цього не постраждають.

Як ви розподілили пріоритети?

— Зараз для мене команда номер один — "Юність", із 8 лютого — Білорусь, а коли буде чемпіонат світу, то пріоритетом стануть українці. У мене дуже багато інформації по збірній України. Підтримую постійний зв"язок із керівництвом федерації, колишніми наставниками, гравцями. Маю трьох помічників, які реалізовують стратегію головного тренера.

До чемпіонату світу збірна України готуватиметься в Мінську

У гравців є проблеми в хокейному плані, але у нас достатньо часу, щоб розібратися з ними до чемпіонату світу. Готуватимемося у Мінську. "Юність" надасть збірній Україні свою базу, а вона в Білорусі одна з найкращих.

За яким принципом ви комплектуватимете збірну?

— Напевне, це моя помилка, але не дивлюся гравцям у паспорти. Мені все одно, скільки кому років. Хокеїсти мають бути бійцями. Буду викликати тих, у кого є характер і хто може повести за собою команду. У нас будуть два спаринги. З поляками на 90 відсотків уже домовилися. Ведемо переговори з мінським "Динамо". У збірній є хороші гравці, тому не треба панікувати. Шанс проявити себе матимуть усі, але нікому просто так ігровий час я не даватиму. До Голландії поїдуть найсильніші.

Як гратиме збірна України під вашим керівництвом?

— Від оборони. Так діють мінська "Юність", пітерський СКА, ярославський "Локомотив", "Детройт Ред Вінгс" і збірна Білорусі.

Яке завдання ставите перед українцями на турнірі в Італії?

— Перше місце. У мене не буває інших завдань, окрім максимальних. Після змагань мені нададуть відео з італійських поєдинків.

"Юність" 5 лютого перемогла "Сокіл" — базову команду збірної України — 9:2. Одна з причин поразки киян — чотиримісячна невиплата їм зарплатні. Ця ситуація вас не лякає?

— Не можна переносити проблеми "Сокола" до національної команди. Це дві різні організації. Гравці мають розуміти: якщо вони не вийдуть до вищої ліги чемпіонату світу, то проблем буде ще більше.

В Україні треба створити ще один сильний клуб. Я не бачу тут проблем. А "Сокіл" має шукати спонсорів. Одного замало. Знайдете — зможете грати у російській континентальній лізі.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Захаров одночасно тренує три команди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути