Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2019 07:21

Михайличенко замінить Хацкевича

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.twitter.comdynamokyiv
  Футболіст київського ”Динамо” Бенжамін Вербич (у білій формі) протистоїть захисникові ”Брюгге” Брендону Мехеле
Футболіст київського ”Динамо” Бенжамін Вербич (у білій формі) протистоїть захисникові ”Брюгге” Брендону Мехеле

Київське "Динамо" програло бельгійському "Брюгге" протистояння у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів із загальним рахунком — 3:4. Повторний матч у Києві закінчився внічию — 3:3. Виїзний динамівці програли — 0:1.

Після київського поєдинку власник "Динамо" Григорій Суркіс викликав до себе головного тренера, 45-річного Олександра Хац­кевича, і повідомив про звільнення його та помічників — Олега Лужного та Максима Шацьких. Президент клубу Ігор Суркіс був присутній при цій розмові, але мовчав.

Суркіси не мали готової кандидатури на заміну Хацкевичу. Дали помічникам завдання шукати фахівця з Німеччини чи східної Європи. До зими посаду головного тренера мав займати Олексій Михайличенко, 56 років. Він погодився, але висунув умови — бути повноцінним, а не тимчасовим наставником команди. Проте очевидно, що Григорієві Суркісу вдасться переконати Михайличенка.

Команда Олександра Хацкевича у повторному поєдинку проти "Брюгге" добре зіграла 20 хвилин.

"Динамо" мало перевагу в середині поля, намагалося швидко відбирати м'яч після його втрати, переводити його на фланги і звідти прострілювати. За таких умов найкраще проявив себе лівий захисник Віталій Миколенко. З його передачі Віталій Буяльський відкрив рахунок на п'ятій хвилині. "Динамо" на такому рівні провело ще хвилин 15, тиснучи лівим флангом атаки. Далі стало остаточно зрозуміло — на більше команда Хацкевича не здатна, бо занадто мало тренерського впливу на її гру. "Брюгге" ще не перехопив ініціативу, але зумів зрівняти рахунок після розіграшу кутового. У другому таймі вирок "Динамо" Хацкевича було винесено після 50-ї хвилини. Володимир Шепелєв — один із найкращих гравців киян на старті сезону — знову вивів команду вперед. Господарям потрібно було забивати ще один м'яч, проте контроль над матчем установив суперник. Хацкевич намагався вплинути замінами. Непогано проявив себе нападаючий Артем Бесєдін. Проте перебудова схеми гри не покращила її якість. Гірший за класом футболістів бельгійський клуб не мав особливих клопотів, щоб утримати сприятливий для себе рахунок.

Єврокубковий сезон для "Динамо" не закінчено. Команда гратиме у груповому турнірі Ліги Європи. Жеребкування відбудеться 30 серпня, перші матчі пройдуть 19 вересня.

Футбол. Ліга чемпіонів. 2019/2020

Третій, передостанній, кваліфікаційний раунд
Повторний матч
"Динамо", Київ, Україна — "Брюгге", Бельгія — 3:3 (1:1)
13 серпня. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський". 42 152 глядачі, розрахований на 70 050. +27 °C.
Суддя: Іван Бебек, Хорватія
"Динамо": Бойко — Кенджора, Бурда, Кадар, Миколенко — Шепелєв (Сол 83), Буяльський — Вербич (Бесєдін, 68), Андрієвський (Де Пена, 46), Циганков-к — Родрігес. Тренер: Олександр Хацкевич, Білорусь
"Брюгге": Міньйоле — Мата, Мехеле, Делі, Соболь — Формер-к, Ванакен, Рітс — Бонавентуре (Діатта, 52), Тау, Окереке (Опенда, 81). Тренер: Філіп Клеман
Голи: Буяльський, 5, Делі, 38, Шепелєв, 50, Формер, 88, Мехеле, 93, у свої ворота, Опенда, 90+5
Попередження: Тау, 9, Мата, 22, Миколенко, 55, Кадар, 57, Бурда, 60, Окереке, 79, Ванакен, 86, Опенда, 90+6
Вилучення: Бурда, 82, Тау, 84 — повторні попередження
Перший матч — 0:1

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко замінить Хацкевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути