Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2007 17:05

"Ми зосереджені на нейтралізації Кака, Індзагі та Джилардіно"

  Дмитро Чигринський вважає, що відсутність у воротах ”Мілана” дискваліфікованого голкіпера Діда стане проблемою для італійського клубу
Дмитро Чигринський вважає, що відсутність у воротах ”Мілана” дискваліфікованого голкіпера Діда стане проблемою для італійського клубу

24 жовтня донецький "Шахтар" проведе матч третього туру групового турніру Ліги чемпіонів. Віце-чемпіон України  протистоятиме переможцеві турніру минулого сезону — італійському "Мілану". Поєдинок на 85-тисячному стадіоні "Сан Сіро" розпочнеться о 21.45 за київським часом. Наживо його транслюватиме ТРК "Україна". Арбітр зустрічі — 43-річний іспанець Луїс Медіна Кантальєхо.

Напередодні вильоту "Шахтаря" до Італії кореспондент "ГПУ" зателефонував капітану гірників Дмитрові Чигринському, 20 років.

У суботу "Шахтар" зазнав першої поразки в чемпіонаті України, поступившись у Кривому Розі. Які причини невдачі?

— Матч у Кривому Розі ми проводили в суботу. У середу більшість гравців відіграли за свої збірні. Повернулися в різному психологічному стані. Якщо клуб делегує до збірних велику кількість гравців — у нього будуть проблеми в найближчому матчі національного чемпіонату. Останні приклади — "Реал", "Барселона", "Мілан". Усі ці команди програли на вихідних. Ми не стали винятком.

Після поєдинку "Кривбас" — "Шахтар" тренер донеччан Мірча Луческу висловив претензії арбітрові Андрієві Шандору. Мовляв, суддя не призначив пенальті за фол проти Гладкого. Ви погоджуєтеся зі своїм тренером?

— Суддівство я не коментую. Без мене розберуться, хто правий, хто винний.

Луческу сварив гравців після поразки? Можливо, оштрафував?

— Був діловий "розбір польотів". По голівці тренер не гладив. Але "Кривбас" ми вже проїхали. Трагедії не сталося. І штрафів не було — навіщо розпалювати пристрасті в колективі?

У виїзному матчі проти "Мілана" вас влаштує нічия?

— Ні. "Мілан" — велика команда. Вони невдало грають у чемпіонаті Італії, програли в останньому матчі Ліги чемпіонів. Тому вийдуть на поле налаштованими на перемогу. З таким "Міланом" впоратися важко. Але нинішній "Шахтар" може грати на перемогу проти будь-якого суперника на будь-якому полі, бо ми маємо достатньо досвіду гри в матчах такого рівня.

Враховуючи ігрові проблеми "Мілана" та лідерство "Шахтаря" у групі, чи можна вважати гостей фаворитом сьогоднішнього поєдинку?

— Я не ставлю для себе таке питання. Те, що ми лідери після двох турів — факт. Те, що не боїмося чемпіона Європи — теж факт. А як складеться гра — побачимо.

Луческу нас не штрафував. Навіщо розпалювати пристрасті?

За "Мілан" не зіграє бразильський форвард Рональдо. Відсутність найкращого бомбардира в історії Мундіалю допоможе "Шахтареві"?

— Рональдо може створити гол із нічого. Але орієнтуємося на тих, хто нині грає у складі переможця Ліги чемпіонів. Якби грав Рональдо, тренери нам пропонували б варіанти його нейтралізації. А нині ми зосереджені на нейтралізації Кака, Індзагі та Джилардіно.

Апеляційний комітет європейської футбольної федерації скоротив термін дискваліфікації основного воротаря "Мілана" — Діда з двох до одного матчу. У матчі четвертого туру в Донецьку голкіпер зможе вийти на поле. Сьогодні ж його не буде. Мірча Луческу зізнався, що хотів би бачити у воротах суперника Діда, бо той грає невпевнено й на нього тиснуть домашні трибуни. Ви згодні з тренером?

— Відсутність Діда це мінус для "Мілана". Бразилець — майстер своєї справи, дуже досвідчений воротар-переможець. А невдалі матчі бувають у всіх. Хоча про те, хто стоятиме у воротах суперника, я думаю в останню чергу.

Три роки тому "Мілан" грав із "Шахтарем" у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Італійці двічі перемогли — 1:0 у Донецьку та 4:0 у Мілані. Які враження від тих зустрічей?

— Я в них участі не брав: сидів на трибуні донецького "Олімпійського" та міланського "Сан Сіро". Як зараз пригадую: у гостях мої партнери краще за суперника провели перший тайм. Провалили тільки 10 хвилин другого, що і призвело до такого підсумку. Думаю, цього року матчі команд також відрізнятимуться один від одного. 6 листопада ми прийматимемо "Мілан". І тактика команд на цей поєдинок може залежати від результату сьогоднішньої зустрічі.

1986, 7 листопада — Дмитро Чигринський народився в місті Ізяслав Хмельницької області
1999–2003 — навчався у львівському училищі фізкультури
2003 — перейшов до донецького "Шахтаря"
2005 — орендований запорізьким "Металургом"
2006 — повернувся до "Шахтаря", став чемпіоном України, віце-чемпіоном Європи у складі молодіжної збірної, заявлений до національної збірної на Кубок світу
У чемпіонатах України провів 55 матчів, забив 6 м"ячів. У єврокубках — 15 матчів, у складі національної збірної — 6 матчів. Неодружений

Зараз ви читаєте новину «"Ми зосереджені на нейтралізації Кака, Індзагі та Джилардіно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути