четвер, 17 грудня 2009 19:19

Ми більше не побачимо поєдинків Кличків в Україні

Любителі боксу, а також усі охочі змогли у минулі вихідні побачити по телевізору ще один переможний бій Віталія Кличка. Те, що по телебаченню, нікого не здивувало. Знавці кажуть, що нам навіть заздрити можна, бо за кордоном просто так бій боксерів за звання чемпіона світу не побачиш — тільки на платному каналі за додаткові гроші. У нас це видовище безплатне — досить перечекати рекламу відомо яких напоїв.

Усе це триває у нас не перший десяток років. І ніхто чомусь не запитує: чому щирий патріот України Віталій Кличко за останні 11 років не провів в Україні жодного бою? Його виступи на початку 1990-х у червоних штанях на арені кікбоксингу не беруться до уваги. Нормального боксу у виконанні Віталія, а також його брата Володимира, рідна земля не бачила з грудня 1998 року. І швидше за все, ніколи більше не побачить.

Знавці одразу мене виправлять. Скажуть, що боксери такого рівня працюють із промоутерами, які визначають найвигідніші з фінансових міркувань місця для поєдинків. Але брати Клички з певного часу самі собі промоутери. Тобто самі домовляються про місце, де битимуться, про фінансові та інші умови. То невже спортивні символи України останніх 15 років не в змозі організувати хоча б один чемпіонський поєдинок в Україні? Вважаю, що заради такого видовища глядачів зібралося б стільки, скільки змогла б умістити арена. І не вплинула б на це вартість квитків.

Заробити Віталій та Володимир можуть лише за кордоном

Хоча, стривайте! Є свіжий досвід, коли арена спочатку пропонувала влаштувати вирішальний двобій, а потім зробила усе, щоб на нього не прийшли глядачі. Це був футбольний матч між Україною та Грецією. На нього, на думку господарів донецького стадіону, продавали задорогі квитки. Де гарантія, що так само не вчинять із Кличками? Не скажуть, що вони хочуть заробити на любителях боксу, бо продають на свій бій занадто дорогі квитки і тому погані і непатріоти?

Немає такої гарантії. А грошей брати Клички заробляють боксом чимало. Чесно заробляють. Але лише за кордоном, бо тут не дадуть. Тому й не побачимо ми боїв Віталія Кличка в Україні. Бо він не лише чемпіон з боксу, а й політик із непоганим рейтингом, який на батьківщині можна лише зіпсувати.

Зараз ви читаєте новину «Ми більше не побачимо поєдинків Кличків в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути